x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Expres de Giuleşti

Expres de Giuleşti

de Dragos Stoica    |    28 Iul 2008   •   00:00
Expres de Giuleşti

RAPID – GLORIA 3-0 ● Show făcut de străinii "feroviarilor"
Formaţia pregătită de portughezul Jose Peseiro a îngenuncheat Bistriţa lui Sabău încă din primele 45 de minute, după reuşitele a trei stranieri



RAPID – GLORIA 3-0 ● Show făcut de străinii "feroviarilor"
Formaţia pregătită de portughezul Jose Peseiro a îngenuncheat Bistriţa lui Sabău încă din primele 45 de minute, după reuşitele a trei stranieri

Semne bune pentru Rapid la debutul în noul campionat. Cu un tehnician nou pe bancă şi o echipă de start care a conţinut nu mai puţin de şapte jucători străini, feroviarii s-au prezentat excelent în faţa propriilor suporteri la primul meci.

TARI. Cu trei goluri marcate de Julio Cesar, Boya şi Spadacio pînă în pauză, giuleştenii se anunţă una dintre principalele adversare ale lui CFR Cluj în lupta pentru titlu. Forţa ofensivă a Rapidului a încheiat conturile partidei cu Gloria încă din prima repriză, "vişiniii" permiţîndu-şi în ce de-a doua să joace mai mult pentru spectatori decît pentru tabelă. "Am jucat bine. E o victorie justă, dar ne putem îmbunătăţi jocul. Sînt bucuros pentru jucători şi suporteri şi sînt mulţumit că am cîştigat", i-a surprins la final antrenorul Rapidului pe ziarişti cu cîteva fraze în limba română, citite de pe o foaie de hîrtie. Apoi a continuat în engleză: "Am jucat bine, dar nu pe toată durata. A fost primul meci acasă şi am avut ocazia să facem spectacol pentru fani. La pauză le-am spus jucătorilor că nu vreau să primim gol şi ne-am îndeplinit acest obiectiv. Victoria de astăzi este a tuturor celor 25 de jucători din lot, nu doar a celor 14 care au evoluat".

Sabău: "Fotbaliştii români nu mai au căutare!"

Antrenorul Gloriei, Ioan Ovidiu Sabău, a recunoscut superioritatea gazdelor, precizînd că echipa sa a făcut un joc slab. "E normal să nu fiu mulţumit de ce am arătat azi, dar, dacă luăm jucătorii individual, avem o echipă mai puternică decît anul trecut. Achiziţiile Rapidului au arătat că au valoare, deoarece au dat trei goluri din trei ocazii. De acum încolo o să fie la modă aducerea jucătorilor străini. Încerc să găsesc soluţii la banii care sînt la Bistriţa, dar dacă nu o să le am, am să iau şi eu străini. Şi eu am fost străin în Olanda şi în Italia, dar problema e alta, că fotbaliştii români nu mai sînt la căutare. Lipsa de investiţii de după 1990 a făcut să se ajungă aici. Jucătorii români care s-au ajuns au crescut doar din talent. Nu avem ce să le oferim copiilor ca să vină la fotbal. Ce să le oferim, o minge la zece jucători? Terenuri de beton? Şi ne mai mirăm că stau la calculator", a spus fostul internaţional.

×
Subiecte în articol: sport