x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Abuzurile la care au fost supuse majoretele echipei de fotbal Washington Redskins

Abuzurile la care au fost supuse majoretele echipei de fotbal Washington Redskins

03 Mai 2018   •   11:54
Abuzurile la care au fost supuse majoretele echipei de fotbal Washington Redskins

Când echipa de fotbal american Washington Redskins şi-a dus majoretele în Costa Rica în scopul unei şedinţe foto pentru un calendar, în 2013, primele semne de întrebare au apărut în momentul în care oficialii Redskins au strâns paşapoartele majoretelor în momentul în care au ajuns la destinaţie, potrivit The New York Times.

În cadrul şedinţei foto, care a avut loc la staţiunea pentru adulţi Occidental Grand Papagayo din Culebra Bay, unele dintre majorete au fost puse să îşi dea sutienele jos, potrivit declaraţiilor acestora, în ciuda faptului că pozele folosite în calendar nu trebuiau să arate nuditate. Altele au fost nevoite să aibă pe ele doar vopsea. Având în vedere locaţia, astfel de poze nu le-ar fi deranjat pe majorete, asta dacă echipa Redskins nu ar fi invitat spectatori.

Mai mulţi sponsori, toţi fiind bărbaţi, au avut acces la şedinţa foto.

După 14 ore în care au fost nevoite să pozeze şi să exerseze coregrafiile, directorul echipe a anunţat nouă dintre cele 36 de majorete că munca lor nu este gata. Astfel, unii dintre sponsori le-au luat pentru a le fi escorte personale într-o noapte în club.

“Treceţi înapoi în cameră şi pregătiţi-vă”, le-a spus directoarea grupului. Mai multe majorete au început să plângă.

“Nu ne-au pus un pistol la tâmplă, însă era obligatoriu să mergem”, a spus una dintre majorete. “Nu eram întrebate, ni se spunea. Alte fete au fost devastate, pentru că ştiam exact ce făcea”.

Participarea lor nu a implicat sex, potrivit majoretelor, însă acestea s-au simţit ca nişte prostituate. Ceea ce le-a deranjat a fost faptul că directoarea echipei le-a obligat să meargă sub formă de simboluri ale sexului pentru a le face pe plac sponsorilor, lucru ce nu făcea parte din atribuţiile lor.

Excursia făcută de majoretele echipei Redskins, pentru care nu au fost plătite, exceptând drumul, cazarea şi mesele, oferă o imagine legată de modul în care echipele din Liga Naţională de Fotbal a Americii îşi tratează majoretele, notează sursa citată.

×