x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport ALERTA! Cangrena meciurilor trucate în tenis, stimulată de pariuri

ALERTA! Cangrena meciurilor trucate în tenis, stimulată de pariuri

de Dan Constantin    |    29 Apr 2018   •   10:22
ALERTA! Cangrena meciurilor trucate în tenis, stimulată de pariuri
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Un raport al TUI (Unitatea de Integritate în Tenis) acuză o mafie a pariurilor care a pus stăpânire pe turneele din categoriile inferioare. 75 la sută din pariurile suspecte sunt plasate în tenis, menționează acest raport. Tenisul este al patrulea sport ca interes pentru pariori, după fotbal, hipism și cricket.

Partidele viciate de aranjamente sunt plasate în turneele puțin mediatizate din categoria Challenger (pentru jucători profesioniști din pozițiile 100- 300 din clasamentul mondial) și Futures (jucători plasați în pozițiile 300-2000).

Raportul menționează că meciurile trucate au explodat după un acord încheiat între organizațiile de pariuri online organizatorii de turnee care pun la dispoziție toate rezultatele partidelor în timp real. Astfel se poate paria nu doar la începutul partidelor ci si pe parcursul lor, jucătorii fiind  ușor tentați de aranjorii de pariuri să piardă puncte sau seturi, fără mari suspiciuni.Chiar și jucătorii pariază direct sau prin interpuși pe propriile rezultate.

Discrepanța de câștiguri din turnee este uriașă. În timp ce la turneele de Grand Slam se poate depăși 1 milion de dolari premiul pentru câștigător, la Challenger, victoria aduce 6000-18 000 dolari iar la futures 1200-2000 de dolari. Doar 600 de jucători profesioniști din cei 15.000 clasați se pot întreține din tenis.

Raportul TUI propune ca soluție pentru oprirea acestui flagel care murdărește sportul alb oprirea acordului prin care ITF (Federația Internațională de Tenis) primește anual 70 de milioane de dolari de la organizatorii de pariuri online.

×
Subiecte în articol: tenis