x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Atac șocant în Africa de Sud. Mai mulți indivizi au vrut să-i taie picioarele unui triatlonist

Atac șocant în Africa de Sud. Mai mulți indivizi au vrut să-i taie picioarele unui triatlonist

07 Mar 2018   •   17:27
Atac șocant în Africa de Sud. Mai mulți indivizi au vrut să-i taie picioarele unui triatlonist

Un triatlonist sud-african a fost atacat de o bandă care a încercat să-i taie picioarele cu un fierăstrău în apropiere de Durban (nord-estul ţării), informează AFP. 

Marţi în jurul orei 3 dimineaţă, Mhlengi Gwala ''se îndrepta pe bicicletă la o întâlnire cu un prieten pentru a se antrena'' când a fost atacat de un grup de necunoscuţi, a explicat pentru AFP Dennis Jackson, directorul unei organizaţii de susţinere a atleţilor din Durban. 

Aceştia au încercat să-i taie picioarele lui Mhlengi Gwala cu ajutorul unui fierăstrău, a adăugat el. 

''Grupul de necunoscuţi ieşise dintr-un bar. El a crezut că vor să-l fure (...) şi le-a propus să le dea telefonul, ceasul şi bicicleta'', a mărturisit un prieten al sportivului, Sandile Shange, la radio 702. 

''Dar nu asta voiau ei. Au luat un fierăstrău, doi tipi îl ţineau de partea de sus a corpului, în timp ce un altul îi tăia piciorul. Cred că au ajuns până la os şi nu au putut merge mai departe. Atunci au încercat să-i taie şi celălalt picior'', a povestit Shange. 

''După cum mi-a spus Mhlengi, fierăstrăul era foarte ruginit'', a precizat Shange, adăugând că atacatorii au luat-o la fugă la apariţia unei patrule de poliţie. 

Tânărul sportiv ''este acum operat pentru a se încerca să-i fie salvat piciorul. Chirurgii sunt încrezători'', potrivit lui Dennis Jackson, care nu înţelege care au fost motivele atacatorilor. 

Mhlengi Gwala ''este o persoană incredibilă, foarte prietenoasă şi un formidabil ambasador al sportului'', a spus Jackson. 

Un atac ''total respingător'', a reacţionat pe Twitter triatlonistul sud-african Henri Schoeman, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Rio. 

Africa de Sud se confruntă cu o foarte mare criminalitate, cu 51 de crime comise pe zi, potrivit poliţiei, care denunţă o ''cultură a violenţei''. 
AGERPRES

×
Subiecte în articol: Mhlengi Gwala