x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Barcelona şi-a prezentat noile echipamente pentru sezonul 2011/2012.

Barcelona şi-a prezentat noile echipamente pentru sezonul 2011/2012.

18 Mai 2011   •   08:25
Barcelona şi-a prezentat noile echipamente pentru sezonul 2011/2012.

FC Barcelona a prezentat, marti seara, noile echipamente de joc Nike pe care jucatorii catalani le vor imbraca in sezonul 2011/2012.

Tricoul pentru meciurile de teren propriu pastreaza culorile traditionale blau-grana, insa noul design consta dintr-o combinatie de 11 dungi subtiri verticale, in timp ce numerele de joc pastreaza culoarea galbena. Tricoul va avea imprimat pentru prima data in istorie numele unui sponsor, Qatar Foundation. Pe partea interioara a gulerului apare motto-ul preluat din imnul echipei "Tots unit fem forca" (n.n.- Impreuna suntem puternici). Kit-ul de acasa este completat de un sort albastru ce prezinta o linie rosie pe ambele parti si de jambierele in aceeasi culoare, care sunt personalizate cu sigla clubului.

Al doilea rand de echipament, care va fi imbracat de Messi si Compania la partidele din deplasare, a renuntat la culoarea verde si va adopta din sezonul viitor negrul. Acesta prezinta in zona umarului elemente grafice in aceeasi nuanta, precum si in culoarea gri, preluate din steagul Catalan "Senyera". Sortul si jambierele sunt, de asemenea, de culoare neagra.

Noile echipamente de joc ale Barçei sunt realizate din polyester reciclat, un material inovator care este folosit in premiera la realizarea tricourilor si a sorturilor. Practic, pentru fiecare rand de echipament au fost reciclate 13 sticle din plastic, procesul de fabricatie diminuand consumul de energie cu pana la 30% comparativ cu cel traditional prin care este obtinut polyesterul. In plus, noul material ajuta la eforturile de protectie a mediului inconjurator prin reciclarea a peste 100 milioane de sticle de plastic.

Pentru prima data, sigla Barcelonei situata pe partea frontala a tricoului este realizata prin transfer termic, ceea ce ajuta la reducerea greutatii, dar si la ventilatia acestei zone a corpului.

Noile tricouri se pot comanda deja pe magazinul online Nike si costa 76 de euro bucata.


×
Subiecte în articol: fc barcelona extrasport echipament de joc