x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Box: Contraexpertiza antidoping a lui Lucian Bute a ieşit de asemenea pozitivă

Box: Contraexpertiza antidoping a lui Lucian Bute a ieşit de asemenea pozitivă

12 Aug 2016   •   16:52
Box: Contraexpertiza antidoping a lui Lucian Bute a ieşit de asemenea pozitivă
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Contraexpertiza, analiza B a probei boxerului Lucian Bute, a confirmat primul test antidoping pozitiv la ostarină după meciul cu Jack Badou pentru centura mondială WBC, disputat la Washington pe 30 aprilie, relatează presa canadiană.

Informaţia a fost difuzată joi de un post de radio din Montreal, care a citat un comunicat al Comisie atletice din Columbia (SUA). Pe site-ul postului de radio a fost publicată o scrisoare prin care WBC l-ar fi anunţat pe Bute de rezultatul contraexpertizei.

Deşi staff-ul fostului campion mondial IBF nu a confirmat ştirea, Lucian Bute va apărea vineri într-o conferinţă de presă pentru a-şi prezenta punctul de vedere. Boxerul originar din Galaţi este nemulţumit că a aflat rezultatul contraexpertizei din presă şi nu direct de la Comisia atletică din Columbia sau de la WBC. Promotorul Yvon Michel susţine că este vorba de o ''eroare administrativă'' pentru că Lucian Bute nu a fost informat primul, înaintea mediei canadiene.

La conferinţa de presă, Bute va fi însoţit de Yvon Michel, consilierul său Chris Gănescu şi de antrenorul său Howard Grant.

WBC a informat pe 27 mai că eşantionul de urină al boxerului din Galaţi conţinea urme de ostarină, care are ca efect creşterea masei musculare şi care se află pe lista substanţelor interzise din 2008.

Boxerul român şi-a susţinut mereu nevinovăţia şi indiferent de rezultatul contraexpertizei el a precizat că nu îşi va încheia cariera de pugilist. Meciul cu Jack Badou s-a încheiat la egalitate, dar suedezul şi-a păstrat titlul mondial.

Bute (în vârstă de 36 ani) a fost campionul mondial IBF al categoriei din 2007 până în 2012, interval în care şi-a apărat centura de 9 ori. El are în palmares 32 de victorii (25 KO), un meci egal şi 3 înfrângeri la profesionişti.
AGERPRES

×