x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Brazilia. Linia de metrou olimpică, inaugurată cu patru zile înainte de deschiderea JO

Brazilia. Linia de metrou olimpică, inaugurată cu patru zile înainte de deschiderea JO

15 Mai 2016   •   10:35
Brazilia. Linia de metrou olimpică, inaugurată cu patru zile înainte de deschiderea JO
Sursa foto: wikipedia.org

Noua linie de metrou din Rio de Janeiro, construită special pentru Jocurile Olimpice şi care urmează să facă legătura între cartierele turistice şi satul olimpic, va fi inaugurată numai cu patru zile înainte de începerea competiţiei, a informat un oficial brazilian, citat duminică de AFP.

Noua linie 4 de metrou trebuia să devină operaţională în iunie, dar în final va fi inaugurată la 1 august, a afirmat secretarul pentru Transporturi al statului Rio, Rodrigo Vieira, la postul de televiziune RJTV.

Într-o primă fază, va fi deschisă doar "familiei olimpice", a precizat el, referindu-se la sportivi, spectatori cu bilete şi profesionişti care vor lucra pentru competiţie (5-21 august).

Restul populaţiei va avea acces cu începere de la 19 septembrie, după Jocurile Paralimpice (7-18 septembrie), a mai afirmat Rodrigo Vieira care a motivat întârzierile prin "toate testele necesare" de realizat. Cu toate acestea, ea nu va funcţiona la capacitate maximă.

Întârzierile repetate au provocat îngrijorarea Comitetului Internaţional Olimpic.

Linia 4, cu o lungime de 16 kilometri, urmează să facă legătură între zonele turistice Ipanema şi Copacabana (sud) cu Barra da Tijuca (vest), unde se va desfăşura majoritatea întrecerilor sportive.

În prezent, pentru a străbate pe şosea distanţa dintre Barra da Tijuca şi restul oraşului sunt necesare până la două ore. Cu metroul, traseul va dura 13 minute.

Autorităţile susţin că această linie, care a costat statul Rio 9,2 miliarde de reali (circa 2,50 miliarde de euro), va putea transporta 300.000 de călători zilnic şi va reduce cu 2.000 numărul maşinilor în trafic la orele de vârf.

Sursa: AGERPRES

×