x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Ce spune Gigi Becali despre siguranţa la incendiu a stadioanelor din România

Ce spune Gigi Becali despre siguranţa la incendiu a stadioanelor din România

07 Noi 2015   •   21:18
Ce spune Gigi Becali despre siguranţa la incendiu a stadioanelor din România
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Finanţatorul echipei de fotbal Steaua Bucureşti, Gigi Becali, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, după ce meciul cu FC Botoşani nu s-a putut organiza în Capitală din cauza problemelor de securitate de la Arena Naţională, că doar două stadioane din ţară au aviz de la ISU pentru securitate la incendiu, Dr. Constantin Rădulescu din Cluj-Napoca şi Municipal din Drobeta-Turnu Severin.

''ISU a spus că Arena Naţională nu are autorizaţie în caz de incendiu, autorizaţie pe care trebuie să o obţină Primăria Capitalei. Iar Jandarmeria ne-a spus că nu îşi asumă răspunderea pentru organizarea meciului cu Botoşani, deci nu ne lasă pentru că Primăria nu a luat aprobare. Doar două stadioane din România, din ce ştiu eu, cel de la Cluj şi cel de la Severin, au aprobările pentru incendiu. Şi poate şi ŤMiliţiať (n.r. - Stadionul Dinamo) o avea, pentru că sunt ŤMiliţiať, dar nu ştiu'', a spus Gigi Becali.

El a adăugat că a exclus din start ca partida Steaua - FC Botoşani să se dispute pe Stadionul Dinamo sau Giuleşti-Valentin Stănescu din cauza rivalităţii dintre cluburile bucureştene. ''Acum o să jucăm la Cluj, dar o să ia Primăria aprobarea, e totuşi stadion de 300 de milioane. Ei acum au nevoie de o aprobare de la pompieri. Ei pur şi simplu nu au cerut aprobarea. Nu se putea să jucăm pe Stadionul Dinamo sau pe Giuleşti. Oriunde, dar asta nu, că e rivalitate de viaţă acolo. Cu CFR poţi să te baţi, dar aici e rivalitate între Steaua, Rapid şi Dinamo. Cu CFR e rivalitate sportivă, atât'', a menţionat finanţatorul.

Becali speră că autorităţile vor învăţa din tragedia din clubul Colectiv şi nu vor mai permite organizarea de evenimente fără toate aprobările: ''Eu nu ştiu cum a fost până acum, cum s-a jucat până acum. Acum le e frică. Până acum au zis: ŤLasă, mă, că merge şi aşať. Dar uite că nu mai merge aşa, totul trebuie pus la punct. Nu poţi să joci acum nici fără spectatori, nu se poate fără ştampila Jandarmeriei. 25 de ani am stat toţi şi am zis că merge şi aşa. Dar a venit tragedia asta (n.r. - tragedia din clubul Colectiv) şi să zicem că se vor învăţa minte''.

Meciul Steaua - FC Botoşani, din cadrul etapei a 17-a a Ligii I, programat iniţial, duminică, de la ora 20,30, pe Arena Naţională, se va disputa, în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj, deoarece arena din Capitală nu deţine avizul pentru securitate în caz de incendiu din partea ISU (Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă).

În pauza competiţională din iarnă, FC Steaua va achiziţiona 15-20 de jucători români, dar niciunul de la FC Viitorul, grupare finanţată de Gheorghe Hagi, susţine Gigi Becali. ''În iarnă o să cumpăr 15-20 de jucători şi selectez din ei. Nu mai cumpăr străini în viaţa vieţilor mele, m-am lecuit. Poate unul aşa, cine ştie. Ce face Hagi la academie e foarte frumos, numai că el a făcut pas cu pas. Jucători de la Gică nu... el nu dă. Gică îşi face meseria bine, îi vinde pe milioane, aşa cum sunt ei, puşti. El ia banii, are şi relaţii, îl cunoaşte lumea. Dar ce să facem, să zicem acum că luăm jucători de la Hagi? Şi nici nu am ce. Singurul jucător pe care l-am vrut e atacant, dar nu vreau să îi fac lui Gică din astea, pentru că se speculează. I-am zis lui că îmi place foarte mult. Dar el mi-a spus că nu. Păi de ce să mi-l dea mie cu câteva sute de mii, când el ia milioane pe jucătorul ăla'', a explicat el.

Referitor la litigiul cu CSA Steaua, Becali a precizat că oficialii grupării Armatei contestă acum şi numele Fotbal Club Steaua Bucureşti la Registrul Comerţului. ''Ei au luat sigla, au luat-o cum au luat-o, dar acum contestă şi numele la Registrul Comerţului. Păi ce vor ei acum? Au constat la FRF, la LPF... deci ce vor? Vor ca această firmă, Steaua, să o desfiinţeze. Pentru că aşa vor ei. Să vedem acum dacă mai pot ei să facă intervenţii. Pentru că o să se schimbe, şi eu zic că în 3-4-5 luni o să se rezolve şi problema cu baza'', a adăugat Becali.

Acesta intenţionează să dea în judecată CSA Steaua pentru a recupera investiţiile de 4-5 milioane de euro făcute în baza sportivă din Bulevardul Ghencea: ''În 2006, cu acordul CSA am făcut investiţii de 4-5 milioane de euro la baza din Ghencea. În teren sintetic, în parcări şi aşa mai departe. Iar aceste investiţii au devenit proprietatea statului. Eu am investit pentru că voiam să le folosesc acolo, dar după aia m-au dat afară (n.r. din Ghencea). Păi acum o să îi dau în judecată pe cei de la CSA, şi pe asta, pe cei care au semnat şi mi-au dat aprobare că pot să investesc. Să îmi dea acum banii pe care i-am investit, pentru că eu am fost de bună credinţă'', a mai spus Gigi Becali.

Întrebat dacă a încercat să închirieze baza sportivă din Cotroceni, aflată în administrarea BNR, Becali a răspuns: ''Am încercat de toate. Şi ăsta de la Chiajna voia. Ziceam că iau jucătorii şi mă duc acolo şi câştig la anul campionatul şi merg în Liga Campionilor. Dar până când? Că nu mai pot nici eu să mă războiesc''.

×