x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Ciclism. Autopsia belgianului Michael Goolaerts va fi făcută în Franța în următoarele zile

Ciclism. Autopsia belgianului Michael Goolaerts va fi făcută în Franța în următoarele zile

09 Apr 2018   •   15:56
Ciclism. Autopsia belgianului Michael Goolaerts va fi făcută în Franța în următoarele zile

Autopsia în cazul tânărului ciclist belgian Michael Goolaerts, decedat duminică seara la câteva ore după încheierea cursei Paris-Roubaix, va avea loc în următoarele zile în Franţa, a anunţat, luni, Parchetul din Cambrai, care a deschis o anchetă asupra cauzelor morţii, informează AFP. 

"Nu este o anchetă penală, este o anchetă care vizează, când circumstanţele unui deces sunt inexplicabile, ceea ce este cazul când un tânăr de 23 de ani moare de o asemenea manieră subită, să elucideze circumstanţele fără a se presupune existenţa unor infracţiuni", a precizat Parchetul din Cambrai. 

Autopsia va fi efectuată în următoarele zile în Franţa, dar data nu a fost încă fixată. 

"Conform primelor elemente, ar fi vorba de o problemă cardiacă care a provocat căderea sa, iar nu căderea este cea care provocat starea sa", a adăugat Parchetul. 

Rutierul belgian Michael Goolaerts, care duminică a participat la cursa clasică de ciclism Paris-Roubaix, a decedat duminică seara la spitalul din Lille, la câteva ore după victoria slovacului Peter Sagan. 

Duminică după-amiaza, Goolaerts (23 ani) a fost găsit fără suflare în al 20-lea din cele 29 de sectoare pavate ale cursei, fiind transportat de urgenţă cu elicopterul la Lille. 

''El a murit duminică seara, la ora 22,40, la spitalul din Lille, în prezenţa familiei sale şi a apropiaţilor, la care ne gândim acum. El a decedat în urma unui stop cardiac. Toată asistenţa medicală a fost inutilă'', se arată în comunicatul echipei Verandas Willems. 

Belgianul era la prima sa participare la cursa Paris-Roubaix, el fiind găsit fără viaţă aproape de Viesly, la circa 100 de km de la startul dat la Compiegne, fără a avea în apropiere vreun ciclist. 
AGERPRES

×
Subiecte în articol: ciclism franta michel goolaerts autopsie