x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Ciclism. Conducerea Turului Franței își exprimă compasiunea după decesul tânărului belgian

Ciclism. Conducerea Turului Franței își exprimă compasiunea după decesul tânărului belgian

09 Apr 2018   •   16:42
Ciclism. Conducerea Turului Franței își exprimă compasiunea după decesul tânărului belgian

Conducerea Turului ciclist al Franţei, care organizează şi cursa Paris-Roubaix, a transmis compasiunea sa după decesul tânărului ciclist belgian Michael Goolaerts care a participat duminică la "regina" clasicelor cicliste. 

"Noi transmitem compasiunea noastră", a declarat directorul Turului, Christian Prudhomme, care a prezentat condoleanţe apropiaţilor ciclistului în vârstă de 23 de ani. 

El a revenit, totodată, asupra selecţiei echipei Veranda's Willems, după obţinerea unei invitaţii pentru cursă. 

"Nick Nuyens (managerul formaţiei belgiene) şi rutierii săi erau atât de bucuroşi, ei îşi doreau atât de mult să ia startul, iar noi eram încântaţi să avem echipa lui Wout Van Aert, triplu campion mondial la ciclo-cros", a comentat Christian Prudhomme. 

Adjunctul său, Pierre-Yves Thouault, responsabil cu securitatea, a precizat la rândul său că serviciile au intervenit rapid la faţa locului, în al doilea sector pavat din apropiere de Viesly (Nord). 

"Medicii noştri au ajuns la faţa locului într-un răgaz de trei minute şi au încercat să-l resusciteze. În acest tip de cursă, ei fac primele intervenţii şi apoi fac apel la serviciile locale". 

Rutierul belgian Michael Goolaerts, care duminică a participat la cursa clasică de ciclism Paris-Roubaix, a decedat duminică seara la spitalul din Lille, la câteva ore după victoria slovacului Peter Sagan. 

Duminică după-amiaza, Goolaerts (23 ani) a fost găsit fără suflare în al 20-lea din cele 29 de sectoare pavate ale cursei, fiind transportat de urgenţă cu elicopterul la Lille. 

''El a murit duminică seara, la ora 22,40, la spitalul din Lille, în prezenţa familiei sale şi a apropiaţilor, la care ne gândim acum. El a decedat în urma unui stop cardiac. Toată asistenţa medicală a fost inutilă'', s-a precizat în comunicatul echipei Verandas Willems. 
AGERPRES 

×
Subiecte în articol: turul frantei ciclism michel goolaerts