x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Circuitul de Formula 1 de la Abu Dhabi, vizat de un atentat terorist

Circuitul de Formula 1 de la Abu Dhabi, vizat de un atentat terorist

29 Dec 2015   •   11:15
Circuitul de Formula 1 de la Abu Dhabi, vizat de un atentat terorist

Un cetăţean din Emiratele Arabe Unite, a cărui soţie a fost executată pentru uciderea unei americance, a fost acuzat oficial de legături cu organizaţia Statul Islamic şi de planificarea unui atentat împotriva circuitului de Formula 1 de la Abu Dhabi, a anunţat marţi presa locală, citată de AFP.

Mass media internaţională nu a fost invitată să asiste la audierea care a avut loc luni, la Tribunalul de siguranţă a statului, unde acuzatul, identificat doar prin iniţialele M.A.H., a răspuns acuzaţiilor care i s-au adus.

În total, bărbatul este vizat de şapte capete de acuzare, între care şi intenţia de a plasa bombe pe circuitul de Formula 1, într-un magazin Ikea de pe insula Yas şi în autocarele turiştilor străini de la Abu Dhabi, precum şi de planificarea unor atacuri împotriva unei baze militare americane în Emirate şi împotriva unor înalţi responsabili ai federaţiei.

Potrivit Gulf News, care îi citează pe procurori, el a încercat să se alăture jihadiştilor Statului Islamic în Iran, însă nu a reuşit acest lucru şi a ales să lucreze în Emirate pentru susţinerea organizaţiei teroriste.

Bărbatul a respins toate acuzaţiile care i s-au adus şi s-a plâns de faptul că a fost plasat în izolare timp de şase luni, după ce a fost arestat pe 21 noiembrie 2014, a indicat ziarul The National.

Soţia acestuia, Alaa al-Hashemi, în vârstă de 30 ani, a fost executată prin împuşcare, pe 13 iulie, după ce a fost condamnată la moarte pentru uciderea unei profesoare americane, pe 1 decembrie 2014, cu un cuţit de bucătărie, în toaleta unui centru comercial din Abu Dhabi.

Ea a fost, de asemenea, găsită vinovată de tentativa de a plasa o bombă artizanală în faţa domiciliului unui medic american de origine egipteană.

Emiratele Arabe Unite, unde populaţia locală nu reprezintă decât 10 la sută dintre locuitori, s-au angajat în septembrie 2014 în coaliţia internaţională împotriva Statului Islamic în Siria.

Atacurile imputate jihadiştilor sau persoanelor inspirate de grupări extremiste sunt foarte rare în această bogată monarhie din Golful Perisc, care duce o politică de "toleranţă zero' faţă de islamişti.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: formula 1 abu dhabi atentat terorist