x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Comitetul olimpic brazilian, suspendat de CIO după scandalul de corupţie legat de Rio 2016

Comitetul olimpic brazilian, suspendat de CIO după scandalul de corupţie legat de Rio 2016

06 Oct 2017   •   19:00
Comitetul olimpic brazilian, suspendat de CIO după scandalul de corupţie legat de Rio 2016

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat vineri că a suspendat provizoriu Comitetul olimpic brazilian, din cauza implicării fostului său preşedinte, Carlos Nuzman, într-o afacere de cumpărare de voturi cu scopul atribuirii Jocurilor Olimpice 2016 oraşului Rio de Janeiro, informează AFP şi Reuters. 

De asemenea, CIO l-a suspendat pe Nuzman din toate funcţiile şi drepturile sale de membru de onoare şi l-a exclus din comisia de coordonare a JO 2020 de la Tokio. 

CIO a îngheţat toate plăţile către Comitetul olimpic brazilian. 

CIO a indicat că sportivii brazilieni nu vor fi afectaţi şi vor putea concura la Jocurile Olimpice de iarnă 2018 la PyeongChang (Coreea de Sud). 

După cum s-a anunţat joi, Carlos Nuzman a fost arestat sub suspiciunea de cumpărare de voturi pentru adjudecarea, de către oraşul Rio de Janeiro, a statutului de gazdă a JO 2016. Nuzman a fost arestat la o lună după ce poliţia i-a percheziţionat biroul şi casa, organele de anchetă susţinând că există indicii serioase conform cărora Nuzman i-ar fi plătit pe unii membri ai CIO din state africane pentru a susţine oraşul Rio. 

În luna septembrie, CIO anunţa că a solicitat informaţii autorităţilor judiciare braziliene după deschiderea unei anchete privind suspiciunile de corupţie în atribuirea Jocurilor Olimpice de vară din 2016 de la Rio de Janeiro, precizând totodată că va acţiona "dacă vor exista dovezi". 
AGERPRES

×