x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Copiii unor milionari americani se antrenează la tenis, la o bază construită pe terenul unui fost IAS părăsit

Copiii unor milionari americani se antrenează la tenis, la o bază construită pe terenul unui fost IAS părăsit

de Agerpres    |    10 Aug 2012   •   11:35
Copiii unor milionari americani se antrenează la tenis, la o bază construită pe terenul unui fost IAS părăsit

Copiii mai multor milionari americani si canadieni, se antreneaza sa devina campioni, la Sibiu, la Clubul Pamira, un club privat de tenis, unde un fost tenisman roman a investit peste un milion de euro, el reusind in aceste zile sa organizeze in municipiul amintit primul turneu international de tenis, BRD Sibiu Challenger, dotat cu premii totale de 30.000 de euro.

"In 2006 m-am intors in tara si am cumparat terenul acesta, practic aici i se spunea Serparia, era o fosta baza agricola abandonata, un fost IAS parasit. Nimeni nu credea ca se poate face asa ceva. Construit, acum avem 9.000 de metri patrati, insa baza sportiva mai dispune de 3.000 de metri patrati. Avem doar sase terenuri de tenis si un teren de fotbal. Am construit si propriul hotel pentru sportivii care se antreneaza aici, de doua stele. Majoritatea camerelor sunt ocupate vara de sportivi din toata lumea, mai ales din Statele Unite, Canada, care vin aici sa se pregateasca. Sunt copii de milionari, care vin si ii lasa aici, o luna, doua, trei", a declarat intr-un interviu AGERPRES, Marius Vecerdea, proprietarul Clubului Pamira si organizatorul BRD Sibiu Challenger.

Acesta spune ca milionarii americani nu isi trimit copiii in Romania, la Sibiu, doar pentru conditiile bune de antrenament, ci mai ales pentru antrenorii romani care se ocupa de ei.

"Am opt antrenori si ma bucur ca am reusit sa construiesc infrastructura si echipa. Avem sapte antrenori romani foarte buni si un antrenor de origine italiana, care iarna lucreaza in Dubai. Suntem cautati pentru ca facem performanta. Avem pana acum doua titluri nationale la juniori si unul la seniori", a spus Marius Vecerdea.

Tanarul antrenor sibian, patron de club sportiv, recunoaste ca si-a vazut visul indeplinit abia acum, odata cu organizarea primului turneu international de tenis. In spatele Sibiu BRD Challenger sunt 22 de ani de munca in Germania si SUA, timp in care Marius Vecerdea a jucat tenis, dupa care a fost antrenor. Cu banii stransi, dar si cu un credit bancar, in total o investitie cifrata la peste un milion de euro, Marius Vecerdea a reusit performanta de a cladi din temelie un club sportiv, unde au acces si copiii din familiile cu posibilitati materiale mai modeste.

"Aici antrenam toate grupele de varsta, toate nivelurile, de la cinci ani, pana la 19 ani Avem doi sportivi pe tabloul principal la Sibiu BRD Challenger. La Pamira Club antrenam peste o suta de copii. Avem programe economice pentru inceput, pentru initiere, foarte accesibile, pentru cei de cinci ani. Un copil, care vine de doua ori pe saptamana, cate o ora, se poate antrena, iar parintii platesc doar 80 de lei", a spus Marius Vecerdea.

Acesta spune in interviul AGERPRES, ca spera, ca Adrian Ungur si Victor Hanescu sa joace finala BRD Sibiu Challenger, concurs dotat cu premii totale de 30.000 de euro.

×
Subiecte în articol: club tenis