x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport De ce e supărat Mititelu pe jurnaliştii craioveni şi reacţia sa la condamnarea lui Sandu şi Dragomir

De ce e supărat Mititelu pe jurnaliştii craioveni şi reacţia sa la condamnarea lui Sandu şi Dragomir

14 Iun 2016   •   16:12
De ce e supărat Mititelu pe jurnaliştii craioveni şi reacţia sa la condamnarea lui Sandu şi Dragomir
Sursa foto: facebook.com/adrianmititelu

Tribunalul București a decis luni, 13 iunie, ca Mircea Sandu și Dumitru Dragomir să fie condamnați la 3 ani cu suspendare în cazul dezafilierii Universității Craiova.

Decizia nu este una definitivă, DNA făcând recurs imediat după aflarea sentinței, la fel ca și cei doi condamnați, potrivit gsp.ro.

Citeşte şi Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, condamnaţi în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova

Procurorii DNA ceruseră câte 14 ani de închisoare pentru Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, adică pedeapsa maximă plus o treime spor de pedeapsă pentru circumstanțe agravante.

Citeşte şi Dumitru Dragomir, prima reacție după ce a fost condamnat în dosarul Universității Craiova


Sandu și Dragomir  trebuie să plătească o amendă de 80.000 de lei și trebuie să presteze 3 luni de muncă în folosul comunității. Atât LPF, cât și FRF trebuie să plătească amenzi penale, în valoare totală de 370 de mii de lei. Ceilalți membri CEx sunt absolviți de orice vină.

De asemenea, cei doi nu vor putea părăsi teritoriul României decât cu acordul unei instanțe pentru o perioadă de probațiune de doi ani.

Instanța a dispus că Adrian Mititelu trebuie să primească 1 miliard de lei, adică peste 220 de milioane de euro, sumă.ce ar trebui plătită de Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, FRF și LPF.


"Aceasta prima victorie provizorie este a UNIVERSITATII CRAIOVA, a tuturor celor care o iubesc si care nu au parasit-o la greu", a scris imediat Adrian  Mititelu pe pagina sa de Facebook.

Apoi, ar fi vrut să spună ce are pe suflet în cadrul unei conferinţe de presă, dar a anulat-o ulterior: "Initial, la rugamintea unora dintre corespondentii locali ai trusturilor de la Bucuresti, am acceptat sa organizez o conferinta de presa. Ulterior am realizat faptul ca nu pot face acest lucru. Din pacate imi este extrem de greu, chiar scarba, sa mai dau ochii cu acesti mercenari/tradatori / lingusitori din presa craioveana care au fost complici si chiar instigatori la distrugerea clubului si aparitia in Craiova a unei echipe straine, atat ca fond cat si ca forma, de UNIVERSITATEA CRAIOVA! Cei drept, nu chiar toti s-au vandut, dar marea majoritate a sustinut impostura si minciuna", a scris acelaşi Mititelu, tot pe Facebook, acolo unde a scris şi ce ar fi spus la întâlnirea cui presa.


"Ce as fi spus astazi la conferinta de presa legat de UNIVERSITATEA CRAIOVA si de sentinta TRIBUNALULUI BUCURESTI!

1. Pedeapsa primita de inculpati este nejustificat de blanda in raport cu gravitatea si consecintele faptelor savarsite de acestia, cu prejudiciul material si moral produs, dar si modul concertat si premeditat in care au savarsit infractiunile. Mai mult, pe perioada desfasurari urmaririi penale, dar si a procesului penal inculpatii au indus in eroare cu buna stiinta atat procurorii cat si instanta de judecata, urmarind asfel zadarnicirea aflarii adevarului.

2. In legatura cu latura civila, vreau sa precizez clar faptul ca sumele de bani stabilite de judecator reprezinta contravaloarea clauzelor de reziliere existente in contractele jucatorilor UNIVERSITATII CRAIOVA la data excluderii. Va amintiti probabil ca la acea vreme i-am tot avertizat pe SANDU/DRAGOMIR si opinia publica ca daca savarsesc aceste fapte o sa aiba o suma uriasa de plata, insa ei au ales sa ignore aceste aspecte. Prin urmare, prejudiciul stabilit de instanta nu este unul complet, avand in vedere faptul ca judecatorul nu s-a pronuntat pe cererile noastre cu privire la daunele materiale cu privire la neparticiparea in campionat atatia anii de zile, daune morale cu privire la intreg ansamblul acestor fapte si consecinte. De asemnea, instanta a gresit cand a apreciat ca dobanda legala sa se plateasca de la data cand hotararea ramane definitiva, in mod corect era sa stabileasca ca dobanda legala curge de la data savarsirii faptelor respectiv 20 iulie 2011 si pana in ziua platii.

3. Vreau sa stiti ca suma stabilita de instanta, in acest prim verdict, nu reprezinta a fi banii lui ADRIAN MITITELU, cum in mod gresit a titrat presa, ci sunt ai UNIVERSITATII CRAIOVA. Din suma finala care va fi stabilita de instanta se vor platii creditorii care in prezent constituie o cifra de cca 14 miloane de euro inclusiv Piturca Victor, insa sunt convins ca aceasta creanta va fi anulata intr-un alt proces penal si in consecinta suma totala de plata catre creditori va fi de cca 7 milioane de euro. Restul sumelor de bani, din cuantumul final stabilit de instanta Curtii de Apel Bucuresti si eventual CEDO vor reprezenta capitalul de reconstruire al clubului. Precizez ca daca sentinta ramane definitiva, chiar intr-un cuantum financiar mai mic, automat sentinta tribunalului Brasov de intrare in faliment se anuleaza si astfel clubul va fi repus in viata cu toate drepturile.

Citeşte istoricul dezafilierii U. Craiova, pe gsp.ro

×