x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Echipa britanică Team Sky, acuzată de încălcarea regulilor anti-doping în Turul Franţei

Echipa britanică Team Sky, acuzată de încălcarea regulilor anti-doping în Turul Franţei

05 Mar 2018   •   14:34
Echipa britanică Team Sky, acuzată de încălcarea regulilor anti-doping în Turul Franţei

Un raport exploziv sugerează că Sky Team şi Bradley Wiggins au folosit medicamente de îmbunătăţire a performanţelor sportive, sub pretextul tratării unei condiţii medicale legitime, în cadrul Turului Franţei din 2012, scrie The Guardian.

Potrivit raportului lansat de o Comisie parlamentară britanică, Bradley Wiggins şi echipa Sky au fost acuzaţi că ar fi încălcat regulile anti-doping, în anul în care britanicul a câştigat tricoul galben la Turul Franţei.

Raportul prezentat reflectă un potenţial mod de lucru pentru echipa Sky. Acesta pune sub semnul întrebării exact modul în care echipa Sky a devenit una dintre cele mai performante din istoria sportului britanic şi trage o serie de concluzii dăunătoare. Astfel, Comisia a ajuns la concluzia că folosirea unor medicamente farmaceutice sub pretextul tratării anumitor probleme medicale ar fi condus, de fapt, la comiterea unor abuzuri.

Deputaţii care au condus ancheta au relatat în raport inclusiv faptul că Wiggins ar fi primit în 2011, în ultima zi a unei curse din Franţa, un pachet care conţinea un antiinflamator – triamcinolon – ci nu un fluimucil decongestionat, aşa cum a susţinut echipa Sky. Această faptă presupune încălcarea regulilor anti-doping.

“Medicamentele au fost utilizate de Team Sky în cadrul regulilor Agenţiei Mondiale Antidoping, pentru a îmbunătăţi randamentul cicliştilor, nu doar pentru necesităţi medicale”, se arată în raportul Comisiei parlamentare.

Utilizarea de triamcinolon de către Wiggins este deja cunoscută. O scurgere de informaţii a hackerilor ruşi Fancy Bears din septembrie 2016 a arătat că Wiggins a avut trei injecţii intramusculare de triamcinolon înainte de turneele mari, inclusiv în Turul Franţei din 2012.

×