x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Elisabeta Lipă: A venit momentul să schimbăm Legea Sportului

Elisabeta Lipă: A venit momentul să schimbăm Legea Sportului

07 Dec 2015   •   20:49
Elisabeta Lipă: A venit momentul să schimbăm Legea Sportului

Ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, a declarat, luni, că a venit momentul modificării Legii Sportului, precizând că va face acest lucru ''cu termene fixe'' pentru a fi gata până la finalul mandatului său.

''Vorbim de Legea Sportului de vreo trei ani şi jumătate că vrem să o schimbăm. Iată că a venit momentul să o schimbăm. Cu termene, pentru că aşa îmi place mie să lucrez. Rugămintea mea a fost să se vină cu sugestii şi propuneri numai şi numai în beneficiul sportului românesc'', a spus ministrul, care aşteaptă propuneri din partea conducătorilor de federaţii.

Elisabeta Lipă, care până la preluarea mandatului de ministru a ocupat funcţia de preşedintă a CS Dinamo, a afirmat că în perioada următoare Complexul Sportiv din Şoseaua Ştefan cel Mare va intra într-un proces de modernizare. ''Parcul Dinamo intră într-un proces de modernizare. Avem în proiect extinderea şi modernizarea reţelelor exterioare pentru că au apărut multe obiective noi, bazinul de înot, sala de gimnastică şi acum urmează stadionul Dinamo. Iar reţeaua veche nu făcea faţă. Şi atunci avem acest proiect, în care avem şi un depozit de apă pentru stingerea incendiilor. Deci proiectantul va face asta şi eu mă bucur'', a afirmat Lipă.

Constructorul sălii polivalente din cadrul Complexului Sportiv Dinamo este obligat să efectueze modificările necesare pentru obţinerea avizului ISU, în caz contrar urmând să nu îşi primească ultima tranşă din contract, a explicat ministrul.

''Sala polivalentă de la Dinamo nu are azi aviz pentru că ea a trecut prin trei modificări. Ea a fost proiectată pentru 800 de locuri, apoi pentru 1.300 şi, când s-a cerut certificatul de urbanism de mărire de la 1.300 la 2.600 de locuri nu s-a cerut avizul ISU. Sala s-a construit, de trei ani funcţionează, iar acum, după tragedia de la Colectiv, s-au luat la verificat toate aceste lucruri şi s-a constatat că nu are avizul ISU. Eu ştiam de acest lucru. Am discutat atunci cu proiectantul şi constructorul sălii şi i-am spus că proiectul pentru scenariu în caz de incendiu este strict în sarcina lui. Aproape trei ani mi-a spus ŤDa, da, da, nu am timpť. Acum, când au expirat cei trei ani de la construcţie, a venit momentul să îşi ia diferenţa de bani pentru că a avut opriri drept garanţie. Şi nu poate intra în posesia acestor bani pentru că nu are scenariu de securitate la incendiu. Asta face acum şi în scurt timp va veni şi acest aviz'', a adăugat Elisabeta Lipă.

Sursa: Agerpres

×