x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Federer, într-un turneu demonstrativ în Scoţia

Federer, într-un turneu demonstrativ în Scoţia

06 Noi 2017   •   18:38
Federer, într-un turneu demonstrativ în Scoţia
Sursa foto:

Absent de la Paris-Bercy, elveţianul Roger Federer revine pe terenul de tenis, dar nu în circuitul ATP, ci într-un demonstrativ de caritate, marţi, la Glasgow, pe pământul lui Andy Murray, care a dispărut din turnee din luna iulie. 

''Este pentru prima dată când vin în Scoţia şi ador să descopăr locuri noi'', a declarat Federer ziarului britanic Daily Express, înainte de întâlnirea cu scoţianul care şi-a încheiat prea devreme sezonul pentru a-şi trata o accidentare la un şold. ''Vom avea momente bune. Acţiunile filantropice (ale lui Andy Murray) sunt formidabile'', a adăugat elveţianul care a reuşit la 36 de ani unul dintre cei mai frumoşi ani ai săi. 

El a câştigat şapte titluri, dintre care două majore (Openul Australiei şi Wimbledonul), ultimul pe 29 octombrie la Basel. A se impune pentru a 8-a oară acasă la el a fost unul dintre cele două mari obiective ale lui Federer în 2017, alături de câştigarea Turneului Campionilor (12-19 noiembrie, la Londra). 

Şi pentru a-şi încărca bateriile şi a-şi menaja spatele înaintea ''turneului maeştrilor'' el a decis să renunţe la ultimul Masters 1000 al anului, încheiat duminică la Paris. Păcat, pentru că astfel el nu mai are nicio şansă să ajungă pe primul loc mondial, loc pe care va încheia sezonul spaniolul Rafael Nadal.

AGERPRES

×