x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Fotbal: O carte dedicată fostului rapidist Nicolae Manea va fi lansată în martie

Fotbal: O carte dedicată fostului rapidist Nicolae Manea va fi lansată în martie

24 Ian 2016   •   14:28
Fotbal: O carte dedicată fostului rapidist Nicolae Manea va fi lansată în martie
Sursa foto: Foto: Facebook

Cartea ''Zâmbetul Legendei'', dedicată fostei glorii giuleştene Nicolae Manea, cel care şi-a petrecut cea mai mare parte din viaţă la echipa de fotbal Rapid, în postură de jucător, antrenor şi conducător, va fi lansată pe 9 martie, în incinta Sălii Sporturilor Rapid, la ora 18,00, potrivit unui comunicat remis AGERPRES de autor, Lucian Ionescu.

''Mi-am propus ca această lucrare să transmită emoţie şi să îl transpună pe cititor chiar în pielea personajului. Nu poate fi o carte tristă, pentru că, în întreaga viaţă, indiferent de situaţie, Nicolae Manea a fost ca o sticla cu şampanie căreia tocmai i-a sărit dopul. Zâmbetul acela, permanent întipărit în colţul gurii, trebuie să rămână ca o amprentă, pe fiecare filă. Am încercat să respect datele exacte şi locurile unor întâmplări, dar din ele să extrag esenţa, pentru că sunt poveşti şi amintiri neştiute, pe care publicul larg n-avea de unde să le afle şi nici cum să le observe din înaltul tribunei. Păcat că această carte n-a apucat să fie povestită chiar de către personaj, ci a trebuit să o Ťconstruimť noi, cei care am rămas în urma lui!'', afirmă autorul Lucian Ionescu.

La eveniment sunt invitaţi să participe suporteri ai Rapidului şi nu numai, iar cei prezenţi vor avea ocazia să asculte câteva cuvinte rostite de către glorii ale clubului giuleştean, foşti antrenori, coechipieri, elevi sau simpli prieteni ai celui supranumit cândva ''Ghepardul din Giuleşti'', se mai arată în comunicat.

Autorul menţionează şi unele titluri de capitole din lucrare: ''Vise împlinite: jucător la Rapid, ciocolata cu rom gratuita şi nota 5 la istorie!'', ''Cojocul ŤAlain Delonť împărţit la patru, debutul oficial la Rapid şi pauza de odihnă din vestiarul adversarilor'', ''Fuga nebunului peste gardul de la spital, lacrimile lui Motroc şi penaltyul la care a renunţat Popică. Aşa arăta o semifinală cu Steaua'', ''Nae Manea l-a refuzat pe Dobrin, a driblat-o pe Dinamo şi a confiscat un frigider trimis de Nicu Ceauşescu'' etc.

×
Subiecte în articol: nicolae manea rapid lucian ionescu fotbal