x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Fotbaliştii "nu au nevoie să câştige mai mult", a declarat comisarul european Pierre Moscovici

Fotbaliştii "nu au nevoie să câştige mai mult", a declarat comisarul european Pierre Moscovici

22 Iun 2017   •   20:50
 Fotbaliştii "nu au nevoie să câştige mai mult", a declarat comisarul european Pierre Moscovici

Comisarul european pentru Afaceri economice, francezul Pierre Moscovici, a denunţat joi la Madrid ingineriile fiscale "'aproximative" la care ar fi recurs fotbaliştii, în plină afacere Cristiano Ronaldo, relatează AFP. 

Aflat în capitala Spaniei, Moscovici a spus că este "un mare suporter al lui Real Madrid" şi "un imens admirator al lui Ronaldo", care este convocat de justiţia spaniolă pe 31 iulie pentru a fi audiat în legătură cu o presupusă fraudă fiscală de 14,7 milioane de euro. 

"Dar în fine, toţi aceşti fotbalişti, care câştigă sume uriaşe graţie talentului lor, nu au nevoie să câştige mai mult cu inginerii fiscale care sunt aproximative, dacă acest lucru se verifică", a adăugat francezul. 

Comisia Europeană a anunţat miercuri o iniţiativă legală împotriva "optimizării fiscale", adică faptul de a profita de vidul juridic sau de neclarităţile juridice pentru a plăti impozite mai mici, a amintit Moscovici. 

Potrivit lui, este vorba de "a obliga consilierii fiscali, băncile, avocaţii, să declare fiscului ingineriile pe care le propun clienţilor lor pentru a limita valoarea impozitului". 

Obiectivul este garantarea "transparenţei" intermediarilor care participă la operaţiuni financiare mari. 

Comisia nu îi vizează în mod specific pe sportivi, dar în Spania au ajuns recent pe prima pagină a ziarelor problemele judiciare ale vedetelor fotbalului, pentru presupuse fraude fiscale legate de drepturile de imagine. 

Printre cei vizaţi sunt atacantul portughez al lui Real Madrid, Cristiano Ronaldo, şi rivalul său argentinian de la FC Barcelona, Lionel Messi. Anul trecut, Messi a fost condamnat la 21 de luni de închisoare şi la o amendă de 2,1 milioane de euro, pentru că a ascuns de fisc venituri legate de drepturile sale de imagine prin intermediul ingineriilor unor firme-paravan. Pedepsele mai mici de doi ani în principiu nu sunt executate în Spania, astfel că Messi a scăpat de încarcerare. 

Puternicul agent portughez Jorge Mendes, care îl reprezintă şi pe Cristiano Ronaldo, va fi audiat pe 27 iunie de justiţia spaniolă în cadrul anchetei pentru o presupusă fraudă fiscală ce-l vizează pe atacantul columbian al lui AS Monaco, Radamel Falcao. Acesta este suspectat că a ascuns de fisc 5,6 milioane de euro din drepturi de imagine, când juca la Atletico Madrid, în 2012 şi 2013. 

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: fotbal castiguri