x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport FRF şi LPF, puse să plătească 1 miliard de lei

FRF şi LPF, puse să plătească 1 miliard de lei

14 Iun 2016   •   16:58
FRF şi LPF, puse să plătească 1 miliard de lei

Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, foşti şefi ai Federaţiei Române de Fotbal, respectiv Liga Profesionistă de Fotbal, au fost condamnaţi la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul dezafilierii echipei Universitatea Craiova. Instituţiile trebuie să plătească şi despăgubiri de 1,1 miliarde de lei.

Sandu şi Dragomir au fost obligaţi la plata unor amenzi penale în valoare de 800.000 de lei fiecare, plus executarea a câte 100 de zile de muncă în folosul comunităţii. FRF şi LPF s-au ales cu amenzi penale de câte 370.000 de lei pentru fiecare instituţie.

Adrian Mititelu, patronul Universităţii Craiova, trebuie să fie despăgubit, în solidar, de Sandu, Dragomir, FRF şi LPF cu 1 miliard 84 de milioane 593 de mii de lei (240 de milioane de euro), sumă de care Mititelu pretinde că ar fi fost privat în anii în care Universitatea Craiova a fost exclusă ilegal din competiţii.

În 2012, FRF, care a beneficiat şi de votul preşedintelui LPF, Dumitru Dragomir, a decis să dezafilieze Universitatea Craiova care se afla într-un proces civil, la acea dată, cu antrenorul Victor Piţurcă. Oficialii din Federaţie au susţinut că articolul 57 al statutului FRF prevede că toate disputele echipelor cu jucătorii sau antrenorii trebuie rezolvate numai de FRF, încălcarea acelui articol fiind văzut ca motiv de dizolvare a echipei craiovene.

Statutul Federaţiei prevedea, însă, şi faptul că disputele legate de salarii pot fi rezolvate într-o instanţă civilă, însă acel articol a fost ignorat. Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă.

Dumitru Dragomir a anunţat că va face recurs, considerând cuantumul despăgubirilor dispuse de judecător drept unul absurd. Recurs au făcut şi procurorii DNA, care cer pedepse de 14 ani cu executare pentru Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir.

"Tot ce are FRF, sediu, stadion şi terenuri, nu fac 200 de milioane de euro. Este o aberaţie. Toţi jucătorii români din ultimii 10 ani nu valorează atât. Doamna judecător nu a înţeles procesul. Sunt pensionar şi am două case. Să mi le ia", Dumitru Dragomir, fost şef LPF

Sandu şi Dragomir sunt văzuţi de DNA artizanii excluderii "U" Craiova, ceilalţi membri ai Comitetului Executiv al FRF fiind exoneraţi

×