x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Ionel Dănciulescu, Dinamo: Patrick Ekeng a câştigat deja Cupa României

Ionel Dănciulescu, Dinamo: Patrick Ekeng a câştigat deja Cupa României

10 Mai 2016   •   15:30
Ionel Dănciulescu, Dinamo: Patrick Ekeng a câştigat deja Cupa României

Dinamo urmează să joace, pe 17 mai, finala Cupei României, cu CFR Cluj, la doar câteva zile după decesul lui Patrick Ekeng.

Fotbalistul s-a prăbușit pe teren, vineri, 6 mai, în meciul cu Viitorul Constanţa și a decedat apoi la spital. Finala trebuia să se dispute astăzi, 10 mai, dar Federaţia Română de Fotbal (FRF), organizatoarea competiţiei, a amânat evenimentul, imediat după tragedie.

Conducerea formației dinamoviste vrea ca, indiferent cine câștigă Cupa, trofeul să ajungă în Camerun, ţara sa natală, acolo unde ar trebui să fie înmormântat Patrick Ekeng. Totuşi, soţia sa ar vrea să îl îngroape în Franţa, unde ea locuia cu fetiţa lor, dar familia sportivului se opune şi doresc să îl aducă acasă.

Însă, până când acest lucru se va lămuri, clubul la care a evoluat 11 meciuri şi pentru care înscris un gol, chiar în returul semifinalei cu Steaua din această competiţie, vrea să fac un ultim gest pentru cel ce a fost... Patrick Ekeng.

"Dacă noi vom câștiga finala, Cupa va fi trimisă în Camerun. Acolo va dăinui lângă somnul etern al lui Patrick. Dacă va câștiga CFR, îi vom ruga pe șefii de acolo să trimită acest trofeu în Camerun. Vrem să câștigăm acest trofeu pentru că ar fi a 14-a Cupă pentru noi, numărul lui Patrick. Încercăm să ne revenim, dar e foarte greu. Atmosfera e încă apăsătoare la echipă. Nea Mircea a avut un discurs azi-dimineață în fața băieților și a început să le explice că e un moment foarte greu, nu doar pentru jucători, ci și pentru el. Antrenorul a vorbit despre meci cu niște băieți din galerie, care erau sceptici, dar acum sunt nerăbdători să joace și să se câștige acest meci pentru Patrick. E important să câștigăm această finală pentru a-i comemora numele lui Ekeng. Jucătorilor le e greu și o să le mai fie o perioadă pentru că e dificil să treci peste această tragedie. O să înțeleagă și ei impactul acestei finale. Sunt convins că stadionul va fi plin", a spus Ionel Dănciulescu, citat de gsp.ro

×