x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Jocurile Olimpice ameninţate de criza politică, recesiunea economică şi virusul Zika

Jocurile Olimpice ameninţate de criza politică, recesiunea economică şi virusul Zika

28 Ian 2016   •   11:28
Jocurile Olimpice ameninţate de criza politică, recesiunea economică şi virusul Zika

Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, programate în vara acestui an, vor fi un succes, în ciuda turbulenţelor financiare şi politice din Brazilia, care fac şi mai dificile pregătirile pentru marele eveniment polisportiv, a afirmat preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach.

Brazilia a primit dreptul de a organiza prima olimpiadă de pe continentul sud-american în 2009, într-o perioadă de boom financiar, însă situaţia s-a schimbat radical în ultimii ani, ţara confruntându-se în prezent cu o gravă recesiune economică.

"Suntem, după cum ştiţi, cu şase luni înaintea Jocurilor Olimpice şi este cea mai dificilă perioadă de pregătire a competiţiei. Există tot felul de lucruri mărunte de făcut şi, desigur, situaţia este asemănătoare în orice ţară, acelaşi lucru fiind valabil şi pentru brazilieni", a declarat Bach, miercuri, la sediul Comitetului Olimpic Grec.

Pe lângă criza politică, generată de cel mai mare scandal de corupţie din Brazilia, organizatorii Jocurilor de la Rio încearcă să reducă cheltuielile cât mai mult, în condiţiile în care ţara lor se confruntă cu cea mai gravă criză economică din ultimele decenii. La aceste dificultăţi se adaugă şi recenta problemă generată de virusul Zika, transmis de ţânţarul Aedes aegypti şi care este suspectat că ar fi vinovat de valul de cazuri de copii născuţi cu microcefalie în Brazilia.

"Dacă ţinem cont de circumstanţele în care prietenii noştri brazilieni sunt nevoiţi să lucreze, ţara lor fiind într-o situaţie de criză, putem aştepta cu nerăbdare deschiderea competiţiei, pentru a fi copleşiţi de pasiunea gazdelor noastre din Brazilia şi a experimenta Jocuri cu o mare bucurie pentru viaţă şi pasiune pentru sport", a mai spus conducătorul CIO.

Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro vor avea loc în perioada 5-21 august.

×