x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Lotul naţional de gimnastică senioare, invitat să revină la antrenamente în Centrul Olimpic

Lotul naţional de gimnastică senioare, invitat să revină la antrenamente în Centrul Olimpic

27 Oct 2015   •   18:10
Lotul naţional de gimnastică senioare, invitat să revină la antrenamente în Centrul Olimpic
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Primarul municipiului Deva, Petru Mărginean, a declarat marţi că lotul naţional feminin de gimnastică ar trebui să revină să se antreneze la Centrul Olimpic din localitate, aşa cum s-a întâmplat până acum câţiva ani, el apreciind că sportivele vor beneficia de sprijinul necesar din partea tuturor autorităţilor.

"Deva a fost centrul gimnasticii româneşti, iar aici s-au antrenat şi alte loturi naţionale. La câţiva ani după ce au mutat lotul de gimnastică (senioare, n.r.) la Izvorani, s-a ajuns să nu mai avem rezultate. Eu cred că mai bine era dacă antrenorii veneau la Deva. Aveau linişte, condiţii de la Federaţie, Guvern şi autorităţile locale şi judeţene, şi gimnastele se puteau antrena mult mai bine", a spus Mărginean.

În opinia acestuia, gimnastele trebuie să fie împreună cu antrenorii coordonatori ai lotului naţional atât la antrenamente, cât şi la concursuri. "Nu se poate face gimnastică în spiritul unei facultăţi (...) la distanţă, gimnastică la distanţă: antrenorii la Bucureşti şi lotul de gimnastică la Glasgow. (...) E normal să nu ai rezultate dacă antrenorii nu sunt acolo", a afirmat primarul Devei.

Acesta a spus că reiterează invitaţia ca lotul feminin de gimnastică să revină la Deva, precizând că autorităţile locale au sprijinit şi vor ajuta, în continuare, pregătirea sportivelor.

"Sunt posibilităţi de a ajuta lotul, dar trebuie să fie neapărat la Deva. Eu cred că sunt condiţii bune - mai ales dacă se investeşte, antrenorii sunt buni. Ele (gimnastele, n.r.) se formează aici pentru că datorită antrenorilor de la Deva gimnastica românească a avut rezultate. Acolo (la Izvorani, n.r.) sunt doar selecţioneri. Lotul trebuie să fie la Deva, unde se simt şi fetele bine" , a mai spus primarul Petru Mărginean.

Şcoala de gimnastică de la Deva s-a înfiinţat în anul 1978, după Jocurile Olimpice de la Montreal, la iniţiativa antrenorilor Marta şi Bela Karolyi, care au mutat aici lotul naţional de la Oneşti.

×