x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Lumea rugby-ului aduce un omagiu jucătorului unic care a fost Jonah Lomu, decedat la 40 de ani

Lumea rugby-ului aduce un omagiu jucătorului unic care a fost Jonah Lomu, decedat la 40 de ani

18 Noi 2015   •   15:10
Lumea rugby-ului aduce un omagiu jucătorului unic care a fost Jonah Lomu, decedat la 40 de ani
Sursa foto: youtube.com

Lumea sportului cu balonul oval aduce un omagiu legendei rugby-ului neozeelandez Jonah Lomu, decedat subit, miercuri, la doar 40 de ani, informează AFP.

Tana Umaga, unul din componenţii naţionalei "All Blacks" semifinalistă la CM din 1999 şi 2003, a declarat pentru presă: "Lomu a dus de unul singur rugby-ul în sfera profesionistă. Nu a fost niciodată un alt Jonah Lomu. Toată lumea a încercat să găsească un altul ca el, dar nu există doi ca el, iar ca să fim sinceri, nici nu va exista vreodată un altul".

Într-o declaraţie acordată postului Prime News, Jeff Wilson, un alt jucător al naţionalei Noii Zeelande şi coechipier cu Lomu, "Jonah a dat rugby-ului o nouă dimensiune, iar oamenii din lumea întreagă ştiau cine era Jonah Lomu şi de ce sunt capabili jucătorii de rugby. La început, nu ştiam exact cât de important va fi el la nivel mondial".

Într-o postare pe contul său de Twitter, Jonathan Davies, prieten cu Lomu şi cu care luase masa luna trecută, a scris: "Jonah, tu erai o adevărată legendă şi un gentleman. Tu ai schimbat jocul de rugby şi ne vei lipsi".

Tot pe Twitter, Jonny Wilkinson, jucătorul naţionalei Angliei campioană mondială în 2003, a afirmat: "Eu sunt complet şocat să aflu de decesul lui Jonah Lomu".

Sonny Bill Williams, component al naţionalei "All Blacks" campioană mondială în 2011 şi 2015, a declarat pentru agenţia neozeelandeză Fairfax New Zeland: "Ceea m-a marcat, pe mine ca şi pe numeroşi alţi tineri, este până în ce punct el era mândru de moştenirea sa insulară (Lomu era născut în Tonga). Acest lucru ne-a dat tuturor un sentiment de mândrie".

Un alt jucător neozeelandez, Dan Carter, campion mondial în 2011 şi 2015, a postat pe Twitter: "Nu-mi vine să cred. Afecţiunea mea şi gândurile mele se îndreaptă către familia lui Jonah".

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: jonah lomu deces rugby omagiu comemorare