x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Maria Şarapova, anchetată pentru înşelăciune şi conspiraţie criminală

Maria Şarapova, anchetată pentru înşelăciune şi conspiraţie criminală

21 Noi 2017   •   16:14
Maria Şarapova, anchetată pentru înşelăciune şi conspiraţie criminală

Jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova, câştigătoare a cinci titluri de Mare Şlem, este ţinta unei anchete a poliţiei indiene pentru înşelăciune şi conspiraţie criminală, după falimentul unui proiect imobiliar de lux, a anunţat un avocat, marţi, citat de AFP. 

Firma care se ocupa de dezvoltarea acestui proiect imobiliar ar fi luat milioane de dolari de la clienţi înainte ca afacerea să dea faliment. 

Piyush Singh, avocatul unuia dintre cumpărători, a declarat pentru AFP că poliţia a început urmărirea pentru înşelăciune şi conspiraţie criminală împotriva jucătoarei ruse, parte a cazului demarat contra firmei Homestead Infrastructure Development. 

Şarapova (30 ani) a călătorit în 2012 în India pentru a lansa acest proiect imobiliar de apartamente de lux, numit ''Ballet by Sharapova'', şi care a fost prezentat potenţialilor clienţi ca urmând să aibă o academie de tenis, un club şi un heliport. 

Site-ul proiectului o citează pe Şarapova spunând că obiectivul său este de a-i face pe ''proprietari să simtă că deţin ceva special şi diferit". 

"Orice celebritate care susţine un produs devine tehnic un agent al companiei. Nimeni nu ar fi investit în proiect dacă numele Mariei Şarapova nu ar fi fost acolo'', a spus Singh. 

Proiectul din Gurgaon - un oraş satelit al capitalei indiene New Delhi - ar fi trebuit să fie finalizat în 2016, dar Singh a spus că lucrările au fost abandonate după ce dezvoltatorii au luat milioane de dolari de la clienţi. 

Poliţia nu a comentat deocamdată în acest caz, care va fi prezentat în faţa unui tribunal din New Delhi. De asemenea, nu au putut fi contactaţi nici dezvoltatorii proiectului, iar Şarapova nu a făcut niciun comentariu. 

Fostul lider mondial a câştigat aproape 30 de milioane de dolari în 2015, potrivit Forbes, dintre acestea 23 de milioane provenind din contracte publicitare precum proiectul din Gurgaon. 
AGERPRES

×