x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Maria Şarapova contraatacă, după "falsele acuzaţii ce i se aduc"

Maria Şarapova contraatacă, după "falsele acuzaţii ce i se aduc"

12 Mar 2016   •   14:32
Maria Şarapova contraatacă, după "falsele acuzaţii ce i se aduc"

Fostul lider mondial al tenisului feminin Maria Şarapova, suspendată cu titlu provizoriu după un control antidoping pozitiv la meldonium, a scris vineri un lung mesaj pe reţelele de socializare pentru a reacţiona "la falsele acuzaţii" ce i se aduc", informează AFP.


"Sunt lucruri care au fost difuzate de presă şi care sunt false, iar eu sunt hotărâtă să contraatac", a scris ea pe pagina sa de Facebook.

"Un articol a spus că am fost avertizată de cinci ori de interdicţia medicamentului pe care îl luam, dar nu este adevărat, acest lucru nu s-a întâmplat niciodată", a adăugat jucătoarea din Rusia, care a anunţat la începutul acestei săptămâni că a fost depistată pozitiv la Openul Australiei 2016 şi a invocat o neglijenţă din partea sa.

Meldonium are la bază un medicament protector al celulor cardiace vândut doar în ţările din Est şi plasat începând cu data de 1 ianuarie 2016 pe lista produselor interzise de către Agenţia Mondială Antidoping.

"Eu nu caut scuze pentru că am ignorat interdicţia acestui medicament", a adăugat Şarapova.

"V-am spus deja de mail-ul primit pe data de 22 decembrie 2015 intitulat 'Principalele schimbări în programul antidopaj al tenisului pentru 2016', deci poate ar fi trebuit să fiu mai atentă, dar printre atâtea mesaje, atâtea informaţii, mi-a scăpat acest aspect. Trebuia să caut mai multe informaţii şi să citesc. Dar acest document conţinea mii de cuvinte, multe dintre ele tehnice şi scrise cu caractere mici", a mai precizat Şarapova.

Şarapova a respins, de asemenea, ideea că lua acest medicament în fiecare zi, în timp ce presa a relatat că tratamentul normal era de patru-şase săptămâni.

"Eu nu am făcut nimic altceva decât să urmez tratamentul prescris de medicul meu şi am luat doze minime", a insistat nr.7 mondial.

"Sunt mândră de felul în care am jucat tenis, am fost onestă şi mi-am asumat, fără să pretind că sunt accidentată pentru a ascunde că am fost depistată pozitiv", a conchis ea.

Sursa - Agerpres

×
Subiecte în articol: maria sarapova tenis dopaj