x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Messi, contestat de Federația de Fotbal din Zambia. Ce record spun africanii că le aparține lor, nu argentinianului

Messi, contestat de Federația de Fotbal din Zambia. Ce record spun africanii că le aparține lor, nu argentinianului

12 Dec 2012   •   19:43
Messi, contestat de Federația de Fotbal din Zambia. Ce record spun africanii că le aparține lor, nu argentinianului
Sursa foto: AFP PHOTO/ JOSEP LAGO

Messi a înscris de două ori, în ultimul meci al Barcelonei împotriva celor de la Real Betis (scor 2-1), ceea ce înseamnă că argentinianul a ajuns la 86 de goluri înscrise în acest an, depășindu-l pe Gerhard Muller și stabilind noul record mondial.

Totuși, recordul este contestat de Federația de Fotbal din Zambia, care spune că acesta îi aparține lui Godfrey Chitalu, atacantul celor de la Kabwe Warriors, care ar fi înscris 107 goluri în 1972.

"Recordul ne aparține, performanța a fost înregistrată de fotbalul din Zambia. Din nefericire, restul lumii nu recunoaște acest record”, a declarat un purtător de cuvânt al federației din Zambia.

”Am angajat o comisie independentă care să studieze toate arhivele din acel an, să calculeze toate golurile lui Chitalu din toate competițiile. Vom trimite rezultatele la CAF, apoi la FIFA pentru a demonstra că deținătorul de drept al recordului de goluri într-un an, în toate competițiile, aparține unui african. Lui Godfrey Chitalu", a mai spus oficialul.

Chitalu, care a câștigat titlul de cel mai bun jucător al Zambiei de cinci ori, a înscris golurile în cele patru competiții naționale în care a fost implicat și în meciurile echipei naționale. 

×
Subiecte în articol: messi muller godfrey chitalu