x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Mircea Rednic, antrenor Dinamo: E o anchetă pentru că a murit un jucător, e normal să fim chemaţi la audieri

Mircea Rednic, antrenor Dinamo: E o anchetă pentru că a murit un jucător, e normal să fim chemaţi la audieri

16 Mai 2016   •   16:00
Mircea Rednic, antrenor Dinamo: E o anchetă pentru că a murit un jucător, e normal să fim chemaţi la audieri

Antrenorul echipei Dinamo Bucureşti, Mircea Rednic, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că e normal ca el şi jucătorii să fie chemaţi la audieri în cazul decesului fotbalistului Patrick Ekeng, deoarece "a murit un jucător" şi trebuie să se facă o anchetă.


''Am fost dimineaţă, este o anchetă, nu o să spun ce am fost întrebat sau ce am declarat. E o anchetă în desfăşurare. E o anchetă normală, a murit un jucător, e normal să fie chemaţi antrenorii, jucătorii şi cei care au fost în jurul lui Patrick Ekeng. O anchetă trebuie să se facă în linişte şi cu discreţie... dar spre surprinderea mea toată lumea ştia la ce oră şi cine vine. Şi nu o spun ca o lipsă de respect faţă de presă... Dar ce să spun, ce am discutat acolo? Sau întrebări de genul: 'Vă reproşaţi că l-aţi băgat în teren?'. Legat de ce se întâmplă cu viaţa, cu noi... toată lumea ştie că sunt un antrenor inspirat la schimbări. La meciul cu Viitorul, Dumnezeu a făcut schimbarea, nu eu. Cum Dumnezeu, înaintea meciului cu Steaua (n.r. - din semifinalele Cupei României), Patrick din rezervă a ajuns titular. Şi a făcut un meci foarte bun... a dat şi un gol superb. Şi-a adus o contribuţie importantă la calificarea noastră în finală', a spus Rednic.

Antrenorul Mircea Rednic, directorul sportiv Ionel Dănciulescu şi jucătorii Dorin Rotariu şi Sergiu Hanca au fost audiaţi luni de procurorii Parchetului Capitalei, în calitate de martori, în dosarul decesului fotbalistului dinamovist Patrick Ekeng.

Procurorii au deschis un dosar penal în cazul decesului jucătorului Patrick Ekeng sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, în cauză fiind dispusă începerea urmăririi penale doar pentru faptă.

Fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng a murit la 6 mai, după ce s-a prăbuşit pe teren în timpul meciului dintre Dinamo şi FC Viitorul Constanţa (scor 3-3), fără un contact cu un adversar în prealabil.

După intervenţia staff-ului medical al echipei Dinamo, s-a apelat la ambulanţă, Ekeng primind îngrijiri pe gazon, iar apoi fiind transportat la spital unde s-a constatat că a suferit un stop cardio-respirator. Ekeng fusese introdus pe teren în minutul 63, cu doar şapte minute înainte să se prăbuşească pe gazon.

Potrivit medicului legist Abdo Salem, în urma autopsiei efectuate la Institutul Naţional de Medicină Legală, s-a constatat că jucătorul dinamovist avea o problemă la inimă. "Am constatat inima mai mare şi pentru un sportiv. (...) Această hipertrofie predispune la tulburări de ritm şi stop cardiac. A avut o problemă cardiacă - aceasta a fost cauza decesului", a afirmat legistul, care a adăugat că se aşteaptă în aproximativ 30 de zile şi rezultatele investigaţiilor toxicologice, histologice şi imunohistologice.

Transferat în luna ianuarie, Ekeng a evoluat pentru Dinamo în 11 meciuri, în trei competiţii, marcând un gol important în derby-ul cu Steaua din semifinalele Cupei României, încheiat la egalitate, 2-2.

Sursa: AGERPRES

×