x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Nadal o dă în judecată pe Roselyne Bachelot după ce aceasta l-a acuzat de dopaj

Nadal o dă în judecată pe Roselyne Bachelot după ce aceasta l-a acuzat de dopaj

11 Mar 2016   •   12:24
Nadal o dă în judecată pe Roselyne Bachelot după ce aceasta l-a acuzat de dopaj

Rafael Nadal o va acţiona în justiţie pe Roselyne Bachelot, fostul ministrul al Sportului din Franţa, care l-a acuzat de dopaj pe tenismanul spaniol, explicând că acesta ar fi fost motivul absenţei acestuia din circuitul profesionist timp de şapte luni, în 2012.

Doamna Bachelot a declarat, în cadrul unei emisiuni de televiziune a canalului D8, că Nadal a fost suspendat pentru dopaj în 2012. "Se ştie că accidentarea sa, care a durat şapte luni, s-a datorat cu siguranţă unui control pozitiv", a afirmat Bachelot, care a fost ministru al Sănătăţii şi Sportului între 2007 şi 2010.

Antrenorul şi unchiul campionului iberic, Toni Nadal, a anunţat că jucătorul va lua măsurile legale împotriva lui Roselyne Bachelot, pe care a calificat-o drept "imbecilă".

"Sunt surprins de ceea ce spun oamenii pe stradă, dar să facă asta o fostă conducătoare mi se pare incredibil. Nu ştiu ce motive are această doamnă pentru a spune aşa ceva, însă este evident că nu cunoaşte tenisul şi lumea sportului. Avocaţii lui Rafa lucrează deja pentru a adopta toate măsurile posibile şi cele mai dure împotriva ei. În această lume, în loc să se stabilească vinovăţia unei persoane, trebuie să-şi demonstreze nevinovăţia. Această femeie este o imbecilă", a reacţionat Toni Nadal într-un interviu acordat postului de radio RAC 1.

Aflat în Statele Unite cu ocazia Mastersului 1.000 de la Indian Wells, Rafael Nadal a profitat miercuri de situaţia generată de cazul Mariei Şarapova pentru a respinge acuzaţiile recurente de dopaj care îl vizează.

"Nu am avut niciodată tentaţia de a face ceva interzis. M-am ţinut mereu departe de dopaj. Sunt un jucător complet curat, am muncit atât de mult în cursul carierei mele, aşa că nu voi lua niciodată nimic pentru a revenit mai rapid după accidentări", a afirmat el în cursul unei conferinţe de presă.

Nadal, care are în palmares nouă titluri cucerite la Roland Garros, a făcut în mod regulat obiectul zvonurilor legate de dopaj, mai ales în perioada în care domina cu autoritate circuitul profesionist, aşa cum s-a întâmplat în 2010, când a câştigat trei dintre cele patru turnee de Mare Şlem ale anului, plus Turneul Campionilor de la finalul sezonului.

Campionul iberic a fost vizat, totodată, de suspiciunile declanşate în ţara sa de afacerea Fuentes, medicul care a participat la operaţiuni de dopaj pentru mai multe nume mari din ciclismul profesionist şi, conform zvonurilor, şi din fotbal şi tenis.

"Am auzit aceste acuzaţii de dopaj care mă privesc, iar acest lucru a început să mă obosească puţin", a recunoscut el.

"Cred în valorile sportului. Sportul are valoare de exemplu pentru societatea noastră, pentru copii, şi nu voi face ceva împotriva acestui lucru. M-aş minţi în primul rând pe mine, nu pe adversarii mei. Mă interesează toate sporturile, deci atunci când se întâmplă ceva negativ în lumea sportului, sunt trist", a adăugat Nadal, aflat în acest moment pe locul 5 în clasamentul ATP.
AGERPRES

×