x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Nike a întrerupt legăturile cu Maria Şarapova, suspendată provizoriu de ITF

Nike a întrerupt legăturile cu Maria Şarapova, suspendată provizoriu de ITF

08 Mar 2016   •   08:51
Nike a întrerupt legăturile cu Maria Şarapova, suspendată provizoriu de ITF
Sursa foto: wikimedia commons

Compania americană producătoare de echipament sportiv Nike a indicat, în noaptea de luni spre marţi, că a întrerupt legăturile cu Maria Şarapova, după ce jucătoarea rusă de tenis a făcut obiectul unui control antidoping pozitiv în timpul Openului Australiei 2016, fiind suspendată provizoriu de Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) începând cu data de 12 martie.

"Suntem întristaţi şi surprinşi de informaţia referitoare la Maria Şarapova. Am decis să suspendăm relaţia noastră cu Maria pe durata anchetei", a declarat KeJuan Wilkins, un purtător de cuvânt al Nike.

"Vom continua să urmărim îndeaproape situaţia", a adăugat Wikins, citat de AFP.

Maria Şarapova este una dintre ambasadoarele cele mai populare ale mării americane, pentru care a apărut în numeroase campanii publicitare şi a fost deseori imaginea acestei companii la turneele majore de tenis.

Jucătoarea rusă, fostă numărul unu mondial, a câştigat în cursul anului 2015 aproximativ 29 milioane dolari, dintre care doar 7 milioane pe teren.

Starul tenisului feminin a luat prin suprindere întreaga lume a sportului, luni, în momentul în care a anunţat că a făcut obiectul unui control antidoping pozitiv la Australian Open 2016, substanţa incriminată fiind meldonium, un medicament inclus pe lista produselor interzise la începutul acestui an.

Şarapova a explicat că medicamentul i-a fost prescris începând din 2006 "pentru a trata probleme recurente de sănătate, un deficit de magneziu, o aritmie cardiacă şi cazuri de diabet în familia sa".

Utilizat în principal pentru prevenirea infarcturilor, meldonium este clasat printre hormonii şi modulatorii metabolici (grupul S4) începând cu 1 ianuarie 2016.

Maria Şarapova "a fost suspendată cu titlu provizoriu începând cu 12 martie, în aşteptarea derulării procedurilor", a indicat la rândul ei Federaţia internaţională de tenis  

×
Subiecte în articol: maria sarapova maria sarapova