x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Olimpice: JO 2024 - "O bucurie imensă" pentru primarul Parisului, Anne Hidalgo

Olimpice: JO 2024 - "O bucurie imensă" pentru primarul Parisului, Anne Hidalgo

14 Sep 2017   •   18:37
Olimpice: JO 2024 - "O bucurie imensă" pentru primarul Parisului, Anne Hidalgo

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a mărturisit că trăieşte "o bucurie imensă" după desemnarea capitalei Franţei drept gazdă a Jocurilor Olimpice de vară din anul 2024, miercuri, cu ocazia celei de-a 131-a Sesiuni a CIO care a avut loc la Lima. 

"Aducerea Jocurilor acasă, după 100 de ani, reprezintă o bucurie imensă şi, în primul rând, un lucru care va face bine ţării noastre, Parisului şi departamentului Seine-Saint-Denis. Acum este începutul unei noi aventuri extraordinare", a declarat doamna Hidalgo. 

Tony Estanguet, co-preşedintele Comitetului de candidatură Paris-2024, a fost la fel de emoţionat după decizia luată de Comitetul Internaţional Olimpic în capitala peruană. 

"Este o victorie magică, unică. Am trăit o emoţie pe care nu am mai trăit-o niciodată în viaţa mea", a spus Estanguet, triplu campion olimpic la canoe slalom. 

"Am lucrat din greu, timp de trei ani, alături de Anne Hidalgo şi împreună cu această familie Paris-2024. Este un succes colectiv" a adăugat el. 

Parisul, care a mai găzduit JO de vară în 1900 şi 1924, a obţinut dreptul de organizare a Olimpiadei din 2024, în timp ce oraşului american Los Angeles, gazda JO din 1932 şi 1984, i-au fost atribuite de către CIO Jocurile din 2028. 
AGERPRES

×