x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Peste 150 de milioane de mesaje despre Jocurile Olimpice de la Londra, postate pe Twitter

Peste 150 de milioane de mesaje despre Jocurile Olimpice de la Londra, postate pe Twitter

13 Aug 2012   •   14:17
Peste 150 de milioane de mesaje despre Jocurile Olimpice de la Londra, postate pe Twitter

Peste 150 de milioane de mesaje despre Jocurile Olimpice 2012 au fost postate pe Twitter pe durata competitiei olimpice, iar vedeta incontestabila a acestor mesaje a fost sprinterul jamaican Usain Bolt, castigator a trei medalii de aur, potrivit cifrelor furnizate de platforma de microblogging.
Victoria obtinuta de sprinterul jamaican Usain Bolt in proba de 200 de metri a generat 80.000 de mesaje postate pe Twitter pe minut, iar victoria sa din proba de 100 de metri a generat 74.000 de mesaje pe minut, informeaza AFP.
Victoria jucatorului de tenis scotian Andy Murray, devenit campion olimpic dupa ce l-a invins in finala turneului pe elvetianul Roger Federer, ocupa locul al treilea in acest top al evenimentelor olimpice care au generat cel mai mare numar de reactii pe Twitter, cu 57.000 de mesaje postate pe minut.
Victoria obtinuta de echipa de stafeta masculina a statului Jamaica in proba de 4 x 100 metri a generat 52.000 de mesaje pe minut, iar cea a echipei americane masculine de baschet, care si-a pastrat titlul olimpic dupa finala contra echipei Spaniei, a generat 41.000 de mesaje postate pe Twitter pe minut.
Usain Bolt este atletul care a generat cele mai multe mesaje pe Twitter pe durata jocurilor si este urmat in acest top de inotatorul american Michael Phelps, sportivul cu cele mai multe medalii din istoria Jocurilor Olimpice, si de saritorul in apa britanic Tom Daley.
Politia britanica a arestat, de altfel, pe durata Jocurilor Olimpice de la Londra un adolescent care a postat un mesaj amenintator la adresa lui Tom Daley.
Sportul care a generat cele mai multe conversatii pe Twitter este fotbalul (5 milioane de mesaje). Natatia, atletismul, gimnastica si voleiul ocupa locurile urmatoare in acest clasament.
Ceremonia de deschidere si cea de inchidere a jocurilor au generat la randul lor un numar incredibil de mare de mesaje, iar momentul de varf a fost atins odata cu sosirea pe stadion a grupului Spice Girls, duminica seara (116.000 de mesaje pe minut).
Reprezentantii companiei Twitter au anuntat anterior ca ceremonia de deschidere a jocurilor de la Londra a generat 9,66 milioane de mesaje, depasind numarul total de mesaje postat pe intreaga durata a editiei precedente, de la Beijing, fapt care i-a determinat pe organizatorii britanici sa afirme ca JO de la Londra au fost cu adevarat "primele jocuri din era retelelor de socializare".

×