x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Portarul Bruno Fernandes, condamnat pentru că și-a ucis iubita și a dat-o câinilor să o mănânce, are contract cu Boa Esporte

Portarul Bruno Fernandes, condamnat pentru că și-a ucis iubita și a dat-o câinilor să o mănânce, are contract cu Boa Esporte

13 Mar 2017   •   21:20
Portarul Bruno Fernandes, condamnat pentru că și-a ucis iubita și a dat-o câinilor să o mănânce, are contract cu Boa Esporte

Portarul brazilian Bruno Fernandes, eliberat recent din închisoare după ce a ispăşit o treime din pedeapsa primită pentru asasinarea unei femei, urmează să semneze astăzi (luni) un contract cu Boa Esporte, un club din divizia a 2-a, în ciuda protestelor provocate de această recrutare controversată. 

Cazul a şocat Brazilia, după dispariţia, în 2010, a Elizei Samudio, fosta prietenă şi mama fiului fotbalistului, care a mărturisit la interogatoriu că trupul victimei a fost tranşat şi aruncat la câini. 

Echipa Boa Esporte, din oraşul Varginha (statul Minas Gerais), a pierdut deja trei sponsori, iar un altul, cel principal, intenţionează să renunţe la contract. 

''Ne vom întâlni cu conducerea clubului pentru a-i cere să revină asupra deciziei de a-l recruta pe Bruno. În caz contract, ne gândim la anularea parteneriatului nostru'', a explicat sponsorul Gois & Silva într-un comunicat. 

Site-ul clubului Boa Esporte a fost piratat duminică seară şi era inaccesibil luni dimineaţă. 

Acuzat că a comandat asasinarea brutală a Elizei Samudio, Bruno Fernandes de Souza (32 ani) a fost încarcerat în 2010, însă a fost eliberat pe 24 februarie anul acesta, în urma deciziei Curţii Supreme. 

Portarul fusese condamnat în 2013 la 22 de ani şi trei luni închisoare, cu posibilitatea de a face apel pentru eliberare. 

În momentul faptelor, el evolua la Flamengo, cel mai popular club din Brazilia, şi se afla în vizorul clubului italian AC Milan. 

În faţa criticilor, preşedintele clubului Boa Esporte, Rone Moraes da Costa, a argumentat că gruparea sa nu este ''responsabilă de punerea în libertate'' a lui Bruno, dar are ''obligaţia socială de a colabora pentru recuperarea unei persoane''. 

Dacă luni va fi semnat contractul, în ciuda abandonului sponsorilor, jucătorul urmează să fie prezentat oficial marţi, când sunt prevăzute la faţa locului manifestaţii ale unor asociaţii feministe. AGERPRES 

×