x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Rafa Nadal compară Barcelona cu Roger Federer

Rafa Nadal compară Barcelona cu Roger Federer

09 Feb 2011   •   11:07
Rafa Nadal compară Barcelona cu Roger Federer

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, nr. 1 ATP şi fan al echipei Real Madrid, a comparat superioritatea Barcelonei cu cea arătată de elveţianul Roger Federer în circuitul profesionist, jucător cu care a avut mult de furcă înainte de a-i răpi fotoliul de lider mondial, relatează agenţia EFE.

"Eu ştiu bine cum este să concurezi cu cel mai bun din istorie. Timp de 4 ani am reuşit performanţe care mi-au permis să ajung numărul 1 într-una dintre cele mai bune epoci din istoria acestui sport şi atunci a fost el numărul 2", a declarat Nadal. Ibericul a reamintit că au fost momente în care nu putea decât să-l aplaude pe Federer şi a trebuit să muncească şi mai mult pentru a ajunge la nivelul elveţianului şi chiar să-l depăşească.

Nadal opinează că în aceeaşi situaţie se află Real Madrid cu echipa condusă de Pep Guardiola: ''Realizările Barcelonei sunt aproape de neegalat şi asta distorsionează realitatea de la Real Madrid, care a reuşit un sezon mare cu o echipă întinerită şi cu un proiect de viitor important şi încurajator. Ceea ce se întâmplă acum este că pe primul loc se află cea mai bună echipă din istorie''.

Tenismanul iberic ştie că eforturi trebuie făcute pentru ca o echipă să joace la cel mai înalt nivel atât de mult timp şi din acest motiv a elogiat formaţia catalană: ''Este foarte greu să realizezi ce a reuşit Barca. Să menţină acest nivel de concentrare şi motivare în timpul atâtor meciuri este foarte complicat şi asta arată valoare, dar mai ales este fructul unei munci de lungă durată''.

×