x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Recompensă surpriză pentru luptătorul "român" Albert Saritov din partea preşedintelui Cecenei

Recompensă surpriză pentru luptătorul "român" Albert Saritov din partea preşedintelui Cecenei

15 Sep 2016   •   13:39
Recompensă surpriză pentru luptătorul "român" Albert Saritov din partea preşedintelui Cecenei

Albert Saritov, luptătorul în vârstă de 31 de ani de origine cecenă, care a câștigat medalia de bronz pentru România la Jocurile Olimpice 2016 de la Rio, a primit din partea Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR) suma de 42.000 euro și un autoturism marca Renault Clio.

Însă, marea supriză a venit din altă parte. Sportivul, care s-a pregătit pentru JO doar în Rusia, a fost decorat și a primit cadou un apartament cu două camere la Groznîi din partea președintelui Cecenei, Ramzan Kadîrov, scrie libertatea.ro.

Dacă lua aurul olimpic, Kadîrov îi promisese lui Saritov 10 kg de aur, un cal arab și un Mercedes. De altfel, din șapte sportivi din Cecenia participanţi la Jocurile Olimpice de la Rio, doar Saritov a reușit să urce pe podium.

Albert Saritov a câștigat medalia de bronz la categoria 97 kg, după ce a trecut în optimi de moldoveanul Nicolai Ceban, în sferturi a fost învins de americanul Kyle Snyder, iar în recalificări a dispus de cubanezul Javier Cortina Lacerra, înainte de a-l învinge pentru medalia de bronz pe georgianul Odikadze.

Este prima medalie olimpică la orice disciplină de lupte din ultimii 24 de ani pentru România, după ce la JO de la Barcelona din 1992, cuceream un bronz, prin Ioan Grigoraş, la categoria 130 de kilograme în întrecerea de greco-romane.

Saritov, care ştie doar câteva cuvinte în limba română, a primit cetățenia română în aprilie 2016 şi este primul sportiv naturalizat care obține o medalie olimpică pentru țara noastră.

×
Subiecte în articol: Albert Saritov recompensa cecenia