x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Rogge:Sportul e în pericol, valoarea pariurilor ilegale e estimată la 140 miliarde de dolari pe an

Rogge:Sportul e în pericol, valoarea pariurilor ilegale e estimată la 140 miliarde de dolari pe an

01 Mar 2011   •   19:52

Preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional (CIO), Jacques Rogge, a apreciat, marţi, că valoarea anuală a pariurilor sportive ilegale în toată lumea ar putea atinge 140 miliarde de dolari (101 miliarde de euro), situaţie care ar periclita sportul în general, informează AFP.

"Cred că sportul este în pericol. Nu este vorba numai despre Jocurile Olimpice, ci de sport în ansamblu. Ceea ce am auzit în această dimineaţă este un semnal clar. O sută patru zeci de miliarde de dolari sunt investiţi în pariurile ilegale. Este enorm. Am aflat de la Interpol că ponderea acestor afaceri este în creştere. Trebuie să le combatem", a declarat Rogge, la finalul unei reuniuni ce a avut loc la Lausanne, la sediul CIO, şi la care au participat responsabili ai federaţiilor sportive, ministerelor Sportului, reprezentanţi ai Interpolului şi ai societăţilor de pariuri.

Jacques Rogge a adăugat că niciun sport nu este "la adăpost", după ce s-au descoperit cazuri de corupţie în sumo, în Japonia, sau în crichet şi sporturile de echipă. Lupta împotriva pariurilor ilegale este una dintre priorităţile ultimului mandat al lui Rogge, început în 2009.

×