x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Scandal la Federația de gimnastică. Marian Drăgulescu a fost dat afară din lotul național. Gimnastul va protesta azi în fața Ministerului

Scandal la Federația de gimnastică. Marian Drăgulescu a fost dat afară din lotul național. Gimnastul va protesta azi în fața Ministerului

19 Iul 2018   •   09:27
Scandal la Federația de gimnastică. Marian Drăgulescu a fost dat afară din lotul național. Gimnastul va protesta azi în fața Ministerului
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Desemnat drept cel mai valoros gimnast român al anului trecut, Marian Drăgulescu (37 de ani), multiplu campion mondial şi european, a fost dat afară din lotul național de gimnastică care va participa la Campionatele Europene de la Glasgow.

„Marian Drăgulescu a fost dat afară aseară din lotul național de gimnastică, motiv pt care va protesta azi în fața MTS întinzând pe trotuar tricolorul presarat cu cupele si medaliile obținute pt România. Acesta deține opt titluri mondiale, zece europene (recorduri absolute la noi în sporturile olimpice), plus un argint si doua bronzuri la JO. Marele sportiv a primit avizul "apt pt efort" al medicilor cardiologi după ce a trecut peste o ablație, dar FRG nu vrea sa riște. "Marocanul" e dispus chiar să concureze pe propria semnătură, a mai făcut-o în trecut, deși nu e necesar. Cel mai faimos gimnast român nu își va putea apăra peste trei săptămâni, la Glasgow, medaliile europene (aur și bronz) cucerite anul trecut la Cluj”, scrie Dorin Chioțea într-o postare pe Facebook.

"Vreau șansa legală de a participa pe propria răspundere la Campionatul European Glasgow 2018! FRG nu mi-o acordă!!! Salutare dragilor, mă confrunt cu o situație fără precedent, în urmă cu o lună și jumătate am făcut o intervenție chirurgicală, în tot acest timp am respectat toate protocoalele și am trecut toate testele, inclusiv la institutul de medicina sportivă. Am scrisoarea de la medicii care m-au operat, că pot concura la Campionatele europene fără nici un risc", a scris Drăgulescu, pe Facebook.

VEZI GALERIA FOTO DIN TIMPUL PROTESTULUI

La începutul verii, Drăgulescu a fost diagnosticat cu tulburări de ritm cardiac, iar pe 12 iunie a trecut cu succes peste o intervenţie chirurgicală, dar i s-a interzis să mai participe la competiţii.

Comisia medicală a Institutului de Medicină Sportivă din Bucureşti i-a dat aviz negativ, pentru a nu încălca un protocol internaţional.

"Îmi asum întreaga responsabilitate pentru participarea la această competiţie. Marea mea dorinţă e să îmi apăr titlul cucerit în România şi să demonstrez că pot face performanţă la cel mai înalt nivel. Medicii care m-au operat mi-au dat acordul că pot face efort şi pot concura fără niciun fel de problemă, înţeleg că există un protocol, dar eu îmi asum întreaga responsabilitate. O fac atât pentru mine, cât şi pentru tot ce înseamnă delegaţia României"
Marian Drăgulescu la TV Telekom Sport, înainte de decizia oficială a FRG

 Marian Drăgulescu este cel mai medaliat gimnast român din toate timpurile. Acesta deţine numai puţin de 31 medalii, câştigate la Jocurile Olimpice şi la Campionatele Mondiale şi Europene. Dintre acestea, 18 sunt medalii de aur, nouă de argint, iar patru de bronz. Ultimele medalii le-a câştigat anul trecut, la Campionatul European organizat la Cluj-Napoca. Atunci a fost distins cu aur pentru exerciţiile de la sol, şi cu două medalii de argint la sărituri.

 

×
Subiecte în articol: marian dragulescu