x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Scandalul "Panama Papers". Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, critică dezvăluirile

Scandalul "Panama Papers". Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, critică dezvăluirile

11 Apr 2016   •   11:17
Scandalul "Panama Papers". Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, critică dezvăluirile
Sursa foto: Gianni Infantino / uefa.com

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), Gianni Infantino, a apreciat drept ruşinoasă maniera în care, în cadrul scandalului "Panama Papers", s-au prezentat anumite contracte de televiziune semnate de UEFA atunci când el conducea departamentul juridic, informează AFP.


"Orice proces de atribuire a drepturilor a fost corect şi bine documentat. Maniera în care a fost prezentat este pur şi simplu o ruşine", a reiterat Infantino într-un interviu exclusiv pentru numărul de luni al magazinului german Kicker.

Pe 5 aprilie, el îşi exprimase "consternarea" după ce a subliniat că "nimic nu indică faptul că o neregulă ar fi fost comisă de UEFA sau de mine însumi".

Contractul adus la lumină de "Panama Papers" se referă la vânzarea drepturilor televizate din Liga Campionilor pe piaţa ecuadoriană, pentru perioada 2006-2009. Unul dintre semnatari este UEFA, care a vândut drepturile în calitate de instanţă supremă a fotbalului european, reprezentată de Infantino. Un alt semnatar este societatea offshore Cross Trading, cu sediul în Niue, o insulă din Pacific, intermediara televiziunii ecuadoriene Teleamazonas pentru cumpărarea drepturilor TV al competiţiilor europene.

"Contractul a fost negociat în detaliu de echipa de marketing şi examinat de două servicii ale UEFA. Conform procedurii standard, el a fost semnat de doi directori ai UEFA. În acest caz, eu nu am fost decât unul din cei doi directori", a explicat noul preşedinte al FIFA.

"Dar dacă, odată încheiat contractul, proprietarii drepturilor comit nereguli, nici UEFA şi nici eu nu am avut vreo responsabilitate în acest caz", a conchis Infantino, dând asigurări că el va fi absolvit de orice vină "atunci când toate dovezile vor fi prezentate".

Publicaţia germană Sueddeutsche Zeitung, care a obţinut documentele respective, susţine că Infantino a semnat în 2006 şi 2007 contracte care se referă în special la drepturile de televiziune ale Ligii Campionilor cu oameni de afaceri care în prezent sunt în vizorul justiţiei americane în scandalul de corupţie care zguduie FIFA.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: gianni infantino panama papers