x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Serena Williams, în comisia sportivilor a comitetului de candidatură LA pentru Jocurile Olimpice 2024

Serena Williams, în comisia sportivilor a comitetului de candidatură LA pentru Jocurile Olimpice 2024

13 Mai 2017   •   15:35
Serena Williams, în comisia sportivilor a comitetului de candidatură LA pentru Jocurile Olimpice 2024

Starul tenisului mondial feminin Serena Williams a fost cooptată vineri, alături de alţi 45 de sportivi, americani şi străini, în comisia sportivilor a comitetului LA 2024 pentru candidatura la organizarea Jocurilor Olimpice de vară din anul 2024 la Los Angeles, informează AFP. 

Williams, care a luat o pauză în cariera sa din cauza sarcinii ce o poartă, a crescut la Compton, la periferia oraşului Los Angeles. Ea a cucerit 23 de titluri de Mare Şlem şi patru medalii olimpice de aur în cariera sa, dintre care trei la dublu alături de sora sa mai mare Venus. "Faptul că am crescut la Los Angeles m-a învăţat că reuşita este la îndemâna noastră, cu condiţia să ai vise şi obiective. Los Angeles reprezintă o viziune de optimism care permite copiilor, aşa cum am fost şi eu, să devină sportivi şi olimpici", a explicat Serena Williams într-un comunicat. 

Printre ceilalţi 45 de sportivi anunţaţi vineri de LA 2024, figurează gimnasta americană Simone Biles, cvadrupla campiaonă olimpică de la Rio de Janeiro, două legende ale atletismului Jackie Joyner-Kersee şi Ashton Eaton, sau britanicul Steve Redgrave, cvintuplu campion olimpic la canotaj, scrie Agerpres.

"Noii membri vor contribui din plin la angajamentul LA 2024 de a organiza Jocuri axate pe sportivi şi să aducă o experienţă de neuitat niciunui participant", a explicat LA 2024. "În total, comisia consultativă a sportivilor comportă 20 de sportivi străini, o perfectă ilustrare exercitată de California de sud asupra sportivilor de mare performanţă din lumea întreagă care îşi au locul de rezidenţă şi de antrenament aici", a mai adăugat comitetul de candidatură. 

Los Angeles, care a mai organizat JO de vară în 1932 şi 1984, se află la concurenţă cu Parisul, numele viitoarei gazde urmând a fi decis de CIO pe 13 septembrie la Lima. 

×