x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Simona Halep, în Lotul Olimpic al României

Simona Halep, în Lotul Olimpic al României

04 Dec 2018   •   13:15
Simona Halep, în Lotul Olimpic al României

Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Horia Tecău şi Marius Copil fac parte dintre cei 12 sportivi care alcătuiesc primul lot olimpic de tenis al României, acesta fiind prezentat oficial, marţi, în cadrul unui eveniment de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR).
Lotul olimpic de tenis al României, format în urma propunerilor venite din partea Federaţiei Române de Tenis, este alcătuit din următorii sportivi: Simona Halep (nr. 1 WTA), Mihaela Buzărnescu (24 WTA), Irina Begu (67 WTA), Ana Bogdan (76 WTA), Sorana Cîrstea (85 WTA), Monica Niculescu (100 WTA), Alexandra Dulgheru (147 WTA), Irina Bara (158 WTA), Raluca Olaru (dublu, 44 WTA), Marius Copil (60 ATP), Horia Tecău (dublu, 27 ATP), Florin Mergea (dublu, 576 ATP). Calificarea acestora la Jocurile Olimpice de la Tokyo va depinde de clasarea lor în ierarhiile mondiale.
Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat, marţi, în cadrul evenimentului, că tenisul poate câştiga o medalie de aur la Tokyo după argintul de la Rio de Janeiro, adus de Horia Tecău şi Florin Mergea în proba masculină de dublu.
"Federaţia Română de Tenis a obţinut în 2016, la Rio de Janeiro, o medalie de argint, o performanţă de excepţie. Imediat după aceea am început drumul pentru Jocurile Olimpice din 2020. Pentru competiţia din Japonia ne dorim să facem cea mai bună echipă posibilă pentru ca împreună să ne bucurăm de cât mai multe victorii şi medalii, dar şi să trecem cu bine peste înfrângeri. În 2016 FRT a fost foarte, foarte aproape de medalia de aur, la Tokyo are însă mari şanse să îşi treacă în palmares acest obiectiv", a precizat el. 
"În urmă cu puţin timp am avut o întrevedere la Izvorani în care am dezbătut potenţialul olimpic al României pentru 2020. Vorbeam atunci cu preşedintele George Cosac despre câte medalii crede că poate câştiga tenisul. Dânsul a spus că poate obţine trei medalii. Însă i-am transmis să se gândească mai bine, pentru că sunt totuşi Jocuri Olimpice. Aşa că în cele din urmă obiectivul anunţat de Federaţia Română de Tenis a fost o medalie. Ceea ce e mult mai realizabil. De la Rio şi până azi Simona Halep a devenit numărul 1 mondial. Acest lucru demonstrează că se poate şi în România. Se poate cu multă seriozitate, muncă şi corectitudine. La fel şi Mihaela Buzărnescu a revenit după o pauză competiţională a reuşit să ajungă până pe locul 20 mondial. Deşi nu mulţi credeau că e posibil. Ăsta e încă un lucru care demonstrează că sportivii români pot face performanţă aici", a adăugat şeful COSR.
Mihai Covaliu a menţionat că COSR le va asigura jucătorilor de tenis aceleaşi condiţii de pregătire de care beneficiază toţi sportivii din lotul olimpic al României. "Avem o generaţie de tenis fantastică. Eu cred în ea, iar faptul că Federaţia Română de Tenis a înaintat propunerea de a constitui un lot olimpic, atât la masculin, cât şi la feminin, denotă faptul că intrăm într-o normalitate şi că vom fi o echipă şi mai puternică. Le urez bun venit şi aşa cum toţi sportivii din lotul olimpic au toate condiţiile pentru a face performanţă, COSR le va asigura toate condiţiile şi sportivilor de la tenis", a afirmat Covaliu.

Sursa: Agerpres 

×
Subiecte în articol: simona halep lotul olimpic horia tecau