x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Simona Halep: "Lumea îmi spune că trebuie să câştig toate meciurile, dar nu sunt un robot"

Simona Halep: "Lumea îmi spune că trebuie să câştig toate meciurile, dar nu sunt un robot"

15 Feb 2016   •   16:50
Simona Halep: "Lumea îmi spune că trebuie să câştig toate meciurile, dar nu sunt un robot"

Simona Halep, locul 3 în ierarhia mondială a jucătoarelor de tenis, a dezvăluit că în România i se spune că "trebuie să câştige toate meciurile", dar ea a subliniat că "nu este un robot", într-o serie de declaraţii pentru site-ul turneului WTA Premier de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), încheiat anul trecut cu victoria sportivei originare din Constanţa.

"În ţara mea toată lumea îmi spune că trebuie să câştig toate meciurile, dar nu sunt un robot", a declarat Halep, care va concura pentru cincea oară în turneul de la Dubai. "Sunt o fată normală şi o jucătoare normală. Am suişuri şi coborâşuri. Pot să câştig un meci mare, pot să pierd unul mai puţin important. Vreau doar să joc cu toată puterea, plină de gânduri pozitive. Încerc să nu mă gândesc la ce zice lumea despre rezultatele mele sau despre tenisul pe care-l practic", a spus ea.

"Am învăţat multe lucruri. Am învăţat cum să joc fără presiune când trebuie să apăr ceva, să apăr puncte sau titlul câştigat. Şi am învăţat că dacă sunt relaxată şi mă bucur de ceea ce fac, asta mă ajută să mă concentrez mai bine şi pot să câştig meciuri grele. În 2014 am jucat bine, dar în 2015 am făcut multe îmbunătăţiri în jocul meu, dar şi în viaţa mea, şi în acest moment sunt destul de solidă şi de încrezătoare în jocul meu", a adăugat jucătoarea.

Halep va începe miercuri tentativa de a-şi apăra titlul. Ea o va întâlni în optimile turneului pe învingătoarea meciului dintre sârboaica Ana Ivanovic şi australianca Daria Gavrilova.

La competiţia ce se încheie duminică participă 10 din primele 20 de jucătoare în clasamentul WTA, printre care finalista de la Wimbledon, Garbine Muguruza, şi dubla învingătoare de pe iarba londoneză, Petra Kvitova, ce a triumfat în 2013 la Dubai.

Simona Halep a cucerit titlul la Dubai anul trecut, după ce a dispus în finală de Karolina Pliskova (Cehia), cu 6-4, 7-6 (4).

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: simona halep interviu wta robot tenis turneu