x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Clasamentul WTA. Simona Halep va încheia anul pe locul 2

Clasamentul WTA. Simona Halep va încheia anul pe locul 2

30 Oct 2015   •   11:51
Clasamentul WTA. Simona Halep va încheia anul pe locul 2

Românca Simona Halep va încheia anul 2015 pe locul al doilea în clasamentul celor mai bune jucătoare de tenis ale lumii, după americanca Serena Williams, a anunţat vineri WTA pe site-ul său oficial.

Halep reuşeşte, astfel, să-şi îmbunătăţească performanţa din 2014, când s-a clasat la final de an pe poziţia a treia în lume. Această realizare este una de excepţie, în condiţiile în care, înaintea ei, singura reprezentantă a României care a intrat în top 10 WTA a fost Irina Spârlea, numărul 8 mondial în 1997, reaminteşte Asociaţia tenisului profesionist feminin.

"Cred că am avut un an an bun, cu suişuri şi coborâşuri, însă a fost ok. Am avut un debut de an foarte bun, cu victorii la Indian Wells, Dubai - a fost un mod foarte bun de a începe sezonul. Pe zgură, am încercat să dau ceea ce am mai bun, însă pot spune că nu mi-am găsit ritmul. Am avut şi presiunea de anul trecut, deoarece a trebuit să-mi apăr unele rezultate. Nu am jucat foarte bine nici la Wimbledon. Însă mi-am luat o pauză de o lună după Wimbledon, iar apoi nu am avut aşteptări în SUA - am încercat doar să dau ceea ce am mai bun. M-am descurcat bine acolo, iar acum sunt mai încrezătoare decât înainte", şi-a descris Simona Halep evoluţiile din 2015.

Referindu-se la eliminarea prematură de la Turneul Campioanelor, după eşecul suferit joi în faţa polonezei Agnieszka Radwanska, cea mai bună jucătoare română a precizat: "Am avut şansa mea în primul set şi de aceea sunt dezamăgită că am pierdut acest meci. Nu am reuşit să câştig primul set. Însă ea (Radwanska) m-a dominat. Am făcut câţiva paşi de pe linia de fund, iar ea a jucat foarte bine".

"Acum mă voi întoarce acasă şi mă voi bucura de vacanţă. Este foarte bine, cred că am avut un an bun. Vreau să realizez lucruri şi mai bune anul viitor. Am multe de îmbunătăţit. Va trebui să alerg ceva mai mult. Trebuie să pun însă sănătatea pe primul plan, iar apoi să mă antrenez intens", a conchis campioana română.

În vârstă de 24 ani, Simona Halep are în palmares 11 titluri WTA, 3 dintre ele cucerite în 2015, la Shenzhen (China), Indian Wells (SUA) şi Dubai (Emiratele Arabe Unite).

Sursa: Agerpres

×