x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Şoc în lumea atletismului: A murit campionul olimpic la maraton!.

Şoc în lumea atletismului: A murit campionul olimpic la maraton!.

16 Mai 2011   •   10:19
Şoc în lumea atletismului: A murit campionul olimpic la maraton!.

Campionul olimpic la maraton, kenyanul Samuel Wanjiru, a decedat in noaptea de duminica spre luni, la doar 24 de ani, dupa ce a cazut de la balconul locuintei sale din orasul Nyahururu, 150 km nord-vest de capitala Nairobi, in urma unei dispute conjugale.

Potrivit unui responsabil al politiei regionale, Jasper Ombati, in urma caderii de la etajul imobilului in care locuia, Wanjiru a suferit o fractura de craniu si, in ciuda eforturilor medicilor de a-l tine in viata, el a incetat din viata la putin timp dupa ce fusese transportat la spital.

"Nu putem spune in acest moment daca este vorba despre o sinucidere sau daca el a cazut in mod accidental", a mai precizat Jasper Ombati.

Potrivit unor informatii preliminare, neconfirmate, scandalul a pornit in clipa in care sotia sportivului, Trizah Njeri, l-a prins pe Samuel, duminica seara, in compania unei alte femei. Politia le-a interogat pe cele doua femei pentru a putea determina cauzele in care s-a produs tragedia.

Samuel Wanjiru a devenit campion olimpic la maraton la JO 2008 de la Beijing, devenind primul sportiv kenyan care a castigat medalia de aur in cadrul unui maraton. El era cel mai tanar maratonist care castigase patru curse majore: Beijing 2008, Londra 2009 si Chicago 2009 si 2010. La Beijing, la varsta de 21 de ani, Wanjiru a fost cel mai tanar atlet care a triumfat la maratonul din 1932 si pana in prezent.

Cariera sa prodigioasa a fost umbrita in ultimele luni ale vietii de desele certuri cu sotia sa. Aceasta l-a acuzat la sfarsitul anului trecut de tentativa de omor cu arma de foc, un Kalasnikov AK-47, pe care-l detinea ilega, insa si-a retras plangerea in februarie 2011. De asemenea, el trebuia sa raspunda in fata tribunalului din Nyahururu, la 23 mai, pentru posesie ilegala de arme de foc.

×