x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Tarasov, amendat cu 5.000 de euro pentru că a arătat un tricou cu imaginea lui Putin la un meci din Liga Europa

Tarasov, amendat cu 5.000 de euro pentru că a arătat un tricou cu imaginea lui Putin la un meci din Liga Europa

18 Mar 2016   •   12:59
Tarasov, amendat cu 5.000 de euro pentru că a arătat un tricou cu imaginea lui Putin la un meci din Liga Europa

Mijlocaşul echipei Lokomotiv Moscova, Dmitri Tarasov, a fost amendat cu 5.000 de euro de Comisia de Disciplină a UEFA pentru că a arătat un tricou având imprimat chipul preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, la finalul meciului cu Fenerbahce, disputat la Istanbul, în 16-imile de finală ale Ligii Europa.

"Jucătorii nu au voie să arate la meciuri lenjerie de corp pe care să se afle imagini, sloganuri sau declaraţii politice, religioase ori cu caracter personal", se arată în comunicatul UEFA.

Dmitri Tarasov a arătat un tricou  cu chipul preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, la finalul meciului cu Fenerbahce, de la Istanbul, din turul 16-imilor Ligii Europa. Tarasov avea tricoul cu poza lui Putin şi cu mesajul "cel mai politicos preşedinte" sub echipamentul de joc.

"Este preşedintele meu. Îl respect şi sunt decis să arăt că mereu sunt alături de el şi sunt pregăti să-i ofer sprijinul meu. Pe tricou era scris tot ce am vrut să spun", a afirmat apoi Tarasov, citat de agenţia R-Sport.

Publicaţia turcă Yeni Şafak a descris gestul lui Tarasov drept o "provocare din partea lui Putin".

Relaţiile dintre Turcia şi Rusia sunt tensionate după ce turcii au doborât un avion rusesc. Incidentul a dus la discuţii aprinse între Putin şi preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan pe tema conflictului din Siria.

Înaintea meciului câştigat de Fenerbahce, scor 2-0, fanii turci au aruncat cu sticle în autocarul formaţiei Lokomotiv, trei persoane fiind arestate.

Sursa: news.ro

×