x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport GALERIE FOTO - Terenul de fotbal de pe stadionul Dinamo, loc de priveghi pentru Patrick Ekeng

GALERIE FOTO - Terenul de fotbal de pe stadionul Dinamo, loc de priveghi pentru Patrick Ekeng

07 Mai 2016   •   20:10
GALERIE FOTO - Terenul de fotbal de pe stadionul Dinamo, loc de priveghi pentru Patrick Ekeng
Sursa foto: Victor Stroe

Jucătorii şi antrenorii echipei Concordia Chiajna au adus, sâmbătă, un omagiu fotbalistului Patrick Ekeng pe gazonul Stadionului Dinamo, acolo unde în urmă cu o seară jucătorul camerunez şi-a pierdut viaţa.

Toţi componenţii lotului împreună cu membrii staff-ului tehnic şi administrativ au aprins lumânări şi s-au rugat la mijlocul terenului, în locul în care Patrick Ekeng s-a prăbuşit în minutul 70 al partidei Dinamo - FC Viitorul, devenit un altar închinat jucătorului camerunez.

''Am fost la locul unde s-a întâmplat şi este de-a dreptul tulburător. Să fii străin, să joci într-o ţară străină şi să mori singur, atât de departe de casă... este absolut tulburător. Am decis împreună cu băieţii să mergem să aprindem lumânări şi să ne rugăm pentru Ekeng'', a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, antrenorul formaţiei Concordia Chiajna, Adrian Falub.

El a adăugat că fotbalul nu mai are niciun rost în momente ca acestea. ''Nu mai contează nimic acum, nici fotbalul, nimic. Când un om îşi pierde viaţa în acest mod este... nici nu îmi găsesc cuvintele. Sunt profund mişcat de tot ce s-a întâmplat aseară. Vreau să mă rog pentru sufletul băiatului ăsta care s-a dus complet nevinovat'', a afirmat Falub.

Fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng a murit vineri seară după ce s-a prăbuşit pe teren în timpul meciului dintre Dinamo şi FC Viitorul Constanţa (3-3).

Dinamo a jucat din minutul 70 în zece oameni, deoarece mijlocaşul camerunez Patrick Ekeng s-a prăbuşit pe gazon şi şi-a pierdut cunoştinţa, fără un contact cu un adversar în prealabil. După intervenţia staff-ului medical al echipei Dinamo, s-a apelat la ambulanţă, Ekeng primind îngrijiri pe gazon, iar apoi fiind transportat la spital. Ekeng fusese introdus pe gazon doar şapte minute mai devreme (min. 63).

Transferat în luna ianuarie, Ekeng a evoluat pentru Dinamo în 11 meciuri, în trei competiţii, marcând un gol important în derby-ul cu Steaua din semifinalele Cupei României, încheiat la egalitate, 2-2.

În urmă cu 16 ani, Cătălin Hîldan, căpitanul lui Dinamo, deceda pe teren la vârsta de 24 de ani, în timpul unui meci amical desfăşurat la Olteniţa.
AGERPRES

×