x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport DOLIU. Trupul neînsufleţit al fotbalistului Patrick Ekeng, depus la Stadionul Dinamo

DOLIU. Trupul neînsufleţit al fotbalistului Patrick Ekeng, depus la Stadionul Dinamo

13 Mai 2016   •   11:07
DOLIU. Trupul neînsufleţit al fotbalistului Patrick Ekeng, depus la Stadionul Dinamo
Sursa foto: rtv.net

Trupul neînsufleţit al fotbalistului Patrick Ekeng, decedat la 6 mai, pe teren, în timpul partidei Dinamo - FC Viitorul din Liga I, a fost depus, joi dimineaţă, la stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare.


Peste 1.000 de suporteri, împreună de toţi jucătorii, antrenorii, conducătorii şi ceilalţi angajaţi ai clubului Dinamo, au venit să îi aducă un ultim omagiu lui Patrick Ekeng, înainte ca trupul acestuia să plece în Camerun unde va fi înmormântat.

Convoiul cu sicriul fotbalistului a fost întâmpinat cu aplauze la intrarea în stadion.

Sicriul a fost depus pe o scenă instalată pe teren, la câţiva metri de locul în care în urmă cu o săptămână, în minutul 70 al partidei cu FC Viitorul, fotbalistul s-a prăbuşit pe gazon suferind un stop cardio-respirator. Sicriul învelit cu un steag alb-roşu cu sigla clubului Dinamo şi drapelul Camerunului, iar în faţă a fost aşezată o coroană pe care era scris cu flori numărul 14, purtat de jucător la Dinamo.

Îmbrăcaţi în negru şi cu ochii în lacrimi, jucătorii din lotul condus de Mircea Rednic au trecut prin faţa sicriului şi au transmis condoleanţe familiei fostului lor coleg.

Doi preoţi catolici au oficiat o slujbă de aproximativ 15 minute, în limbile franceză şi română.

La ceremonie a fost prezent şi vicepreşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Robert Pongracz, care a depus o coroană de flori din partea LPF.

Fanii au afişat mai multe bannere, atât la intrarea în Stadionul Dinamo, cât şi în interior. Printre acestea se numără: 'Încă un câine a părăsit prematur haita / Peste durere pierderii să treceţi sfidând soarta', 'Un gol în inima noastră', 'fotbalişti decedaţi, soldaţi asasinaţi, voi ce guvernaţi?', 'Este dezarmant să auzim întruna că medicii salvează, dar nu întotdeauna', 'O alta zi tristă în fotbalul mizer / Odihneşte-te în pace câine rebel', 'Toţi câinii merg în rai', 'Bon voyage, Patrick', iar în Peluza 'Cătălin Hîldan', locul galeriei dinamoviste, a fost arborat un steag negru. De altfel, de jur împrejurul terenului au fost arborate eşarfe de culoare neagră. De asemenea, pe tabela de marcaj a arenei a fost afişat un portret al lui Patrick Ekeng alături de numărul 14 pe care l-a purtat pe tricou şi mesajul 'Patrick Ekeng - câine şi după moarte'. De asemenea, pe tabelă au rulate imagini cu Patrick Ekeng şi golul marcat de acesta în semifinala cu Steaua din Cupa României.

Înmormântarea fotbalistului va avea loc zilele următoare, la Yaounde (Camerun), localitate unde Patrick Ekeng s-a născut în urmă cu 26 de ani, în 26 martie 1990.

Clubul Dinamo a anunţat că numărul 14, purtat pe tricou de Patrick Ekeng, a fost retras pentru totdeauna.

Fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng a murit la 6 mai după ce s-a prăbuşit pe teren în timpul meciului dintre Dinamo şi FC Viitorul Constanţa (scor 3-3).

Dinamo a jucat din minutul 70 în zece oameni, deoarece mijlocaşul camerunez Patrick Ekeng s-a prăbuşit pe gazon şi şi-a pierdut cunoştinţa, fără un contact cu un adversar în prealabil. După intervenţia staff-ului medical al echipei Dinamo, s-a apelat la ambulanţă, Ekeng primind îngrijiri pe gazon, iar apoi fiind transportat la spital unde s-a constat că a suferit un stop cardio-respirator. Ekeng fusese introdus pe gazon doar şapte minute mai devreme (minutul 63).

Procurorii criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi ofiţerii din cadrul Serviciului Omoruri efectuează cercetări în cazul decesului jucătorului Patrick Ekeng sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, în cauză fiind dispusă începerea urmăririi penale. Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a constituit un dosar penal în vederea stabilirii circumstanţelor în care s-a produs decesul.

Potrivit medicului legist Abdo Salem, în urma autopsiei efectuate la Institutul Naţional de Medicină Legală s-a constatat că jucătorul dinamovist avea o problemă la inimă. "Am constatat inima mai mare ?i pentru un sportiv. (...) Această hipertrofie predispune la tulburări de ritm ?i stop cardiac. A avut o problemă cardiacă - aceasta a fost cauza decesului", a afirmat legistul, care a adăugat că se aşteaptă în aproximativ 30 de zile şi rezultatele investigaţiilor toxicologice, histologice şi imunohistologice.

Transferat în luna ianuarie, Ekeng a evoluat pentru Dinamo în 11 meciuri, în trei competiţii, marcând un gol important în derby-ul cu Steaua din semifinalele Cupei României, încheiat la egalitate, 2-2.

În urmă cu 16 ani, Cătălin Hîldan, căpitanul lui Dinamo, deceda pe teren la vârsta de 24 de ani, în timpul unui meci amical desfăşurat la Olteniţa. Sursa: AGERPRES

VEZI VIDEO, pe Antena3.ro

×