x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Turul Spaniei: Jakob Fuglsang, în roşu la “Beni-York”

Turul Spaniei: Jakob Fuglsang, în roşu la “Beni-York”

de Sorin Anghel    |    20 Aug 2011   •   18:13

Vuelta a inceput pe plaja! Sosirea la Madrid va avea loc la 11 septembrie. Jakob Fuglsang a preluat tricoul rosu, destinat liderului clasamentului general.

Vuelta este singurul mare tur ciclistic in care marii rutieri se prezinta doar pentru a-si linge ranile. Editia din acest an a Turului Spaniei a pornit din estul Peninsulei Iberice. Benidorm a fost gazda Prologului lung de 13,5 kilometri. Startul s-a dat chiar de pe plaja Costa Blanca, astfel ca multa lume s-a adunat sa vada contratimpul pe echipe.

Statiunea spaniola este considerata cea mai mare din Europa si impresioneaza prin cladirile uriase. Plaja are o lungime de cinci kilometri si este impartita in trei zone, in functie de statutul social al turistilor. La Benidorm merita vizitate Biserica Saint Jame, Balconul Mediteranei si parcul Aiquera. Amatorii de scufundari pot merge pe Insula Beniderm. Exista si un centru vechi, aflat in totala contrastanta cu zona turistica a statiunii.

Cunoscuta si drept “Beni-York' statiunea de pe tarmul Mediteranei a fost una cu noroc pentru Leopard Trek. Luxemburghezii au venit in Vuelta cu o singura vedeta. Este vorba de elvetianul Fabian Cancellara. Acesta si-a condus foarte bine coechipierii, astfel ca echipa sa a inceput Turul Spaniei cu o victorie. Tricoul rosu, destinat liderului clasamentului general, a fost predat de Nibali, castigatorul de anul trecut, lui Jakob Fuglsang.

Maine are loc etapa a doua, intre La Nucia si Playas de Orihuela, lungimea traseului fiind de 175,5 kilometri. Orasul care gazduieste startul este situat la rascrucea dintre mare si munte, fiind locul in care multe familii bogate din nordul continentului si-au cumparat case de vacanta. Duminica are loc un targ de vechituri, acesta fiind singurul eveniment care anima viata in La Nucia.

×