x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Uşeriu conduce cursa de la Polul Nord

Uşeriu conduce cursa de la Polul Nord

de George Hălărescu    |    12 Mar 2018   •   14:33
Uşeriu conduce cursa de la Polul Nord

Trei dintre cei patru români care s-au înscris în acest an la cel mai greu maraton de pe planetă, „Arctic Ultra 6633”, au abandonat cursa încă din prima zi de competiţie. În schimb, ultramaratonsitul Tibi Uşeriu, câştigătorul competiţiei de anul trecut, a reuşit să preia conducerea şi să parcurgă în 50 de ore aproape 250 de kilometri.

 

Bistriţeanul Tiberiu Uşeriu este în grafic şi nu are niciun motiv de îngrijorare, potrivit actualizărilor de pe grupul de Facebook dedicat sportivilor români participanţi la competiţia de la Polul Nord.

Ieri, sportivul avea un avans de 8 ore faţă de principalul urmăritor, irlandezul Patrick O'Toole. În prezent, toţi concurenţii rămaşi în cursă au intrat pe Ice Road şi sunt în urmărirea bistriţeanului, care, după ce a aflat că ceilaţi români au părăsit cursa, a făcut o promisiune: „Dacă tăt am rămas sângur, măcar să ţin steagul”.

Până în prezent, opt dintre cei 23 de concurenți au abandonat cursa Arctic Ultra 6633. Printre ei se află şi românii Levente Polgar şi Florentina Iofcea, care au fost nevoiţi să renunţe din cauza vântului puternic. Levente Polgar, primul concurent cu dizabilităţi din istoria cursei, a fost extrem de afectat pentru că i s-a cerut să abandoneze maratonul. Pe contul său de Facebook  a scris că totul a mers bine până când o furtună polară i-a răsturnat sania, iar medicul nu i-a mai permis să continue cursa. Cel de-al treilea român, bibliotecarul Avram Iancu, a fost nevoit să renunţe primul, după o accidentare.

 

30 de grade sub zero este temperatura pe Ice Road, cea mai grea parte a traseului din competiţia Arctic Ultra 6633

×
Subiecte în articol: Arctic Ultra 6633 tiberiu useriu