x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Violenţa domestică în Costa Rica creşte cu 200% în timpul meciurilor de la CM Brazilia

Violenţa domestică în Costa Rica creşte cu 200% în timpul meciurilor de la CM Brazilia

04 Iul 2014   •   20:46
Violenţa domestică în Costa Rica creşte cu 200% în timpul meciurilor de la CM Brazilia

Violenţa domestică îndreptată împotriva femeilor creşte cu 200% în Costa Rica, în timpul meciurilor echipei naţionale la Campionatul Mondial din Brazilia, au anunţat autorităţile din această ţară.

Ministrul pentru Statutul Femeilor din Costa Rica, Alejandra Mora, a cerut autorităţilor să fie în alertă, mâine, în timpul meciului dintre Costa Rica şi Olanda, pentru a preveni astfel de fapte.

"Meciurile se transformă din sărbători naţionale într-o ruşine naţională şi o ameninţare pentru familii. Astfel de gesturi trebuie să primească cartonaşul roşu", a declarat Mora.

Rata cazurilor de violenţă domestică este de 75 - 80 de cazuri pe săptămână în Costa Rica. Totuşi, în timpul meciurilor disputate de echipa naţională la CM Brazilia, numărul de cazuri a crescut cu 200%.

"Paradoxal, Costa Rica trece în prezent prin recorduri istorice şi în privinţa fotbalului, dar şi în privinţa violenţei domestice", a declarat şi ministrul pentru Siguranţa Publică, Celso Gamboa.

De violenţa generată de meciurile de fotbal sunt preocupate şi autorităţile din Columbia, care, în perspectiva meciului cu Brazilia, au interzis vânzarea de făină şi cremă de ras.

După victoriile precedente la CM Brazilia, mii de columbieni au ieşit să sărbătorească pe străzi, folosind în timpul petrecerilor "bombe" cu făină şi împroşcând cu spumă de ras în mulţime.

Nu toţi petrecăreţii au gustat însă astfel de gesturi. După victoria Columbiei în meciul cu Uruguay, în timpul petrecerilor din stradă au izbucnit 3.200 de bătăi care s-au soldat cu 34 de răniţi. 


×