x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fanii Beșiktaș se opun revenirii lui Mircea Lucescu

Fanii Beșiktaș se opun revenirii lui Mircea Lucescu

de Theodora Şutiu    |    17 Mai 2019   •   12:25
Fanii Beșiktaș se opun revenirii lui Mircea Lucescu

Presa din Turcia a anunţat că Mircea Lucescu s-a înţeles cu Beșiktaș şi va reveni la cârma formaţiei din Istanbul. Deşi preşedintele recent reales Fikret Orman şi-l doreşte pe român antrenor, fanii au alte preferinţe şi insistă pentru numirea lui Sergen Yalcin.

„În ultima perioadă, suporterii au scandat împotriva lui Fikret Orman şi se opun variantei Lucescu. Fanii echipei Beşiktaş au arătat foarte clar pe cine vor antrenor la ultimul meci de pe Vodafone Park, cu Alanyaspor. Înainte şi în timpul partidei tribunele şi-au arătat afecţiunea faţă de Sergen Yalcin şi au transmis un mesaj clar conducerii clubului”, scrie cotidianul turc Turkiye.

Riscurile transferului

Totodată, jurnaliştii turci insistă asupra faptului că patronul este acum nehotărât în privinţa concretizării înţelegerii de principiu cu tehnicianul român, în vârstă de 73 de ani, pentru că nu vrea să intre în conflict cu suporterii. În trecut, fanii Beşiktaş s-au opus şi aducerii jucătorului Burak Yilmaz, iar din această cauză transferul s-a concretizat mai târziu, un fapt regretat de conducerea clubului.

Favoritul tribunelor

Într-un sondaj făcut pe reţelele de socializare, pe prima poziţia în top favoriţilor fanilor este  Sergen Yalcin, cu 57,44 la sută din voturi. Pe locul doi este Guti, cu 23,78 la sută, urmat de Okan Buruk, cu 6,31 la sută şi Lucescu - 6,05 la sută. Sergen Yalcin a fost pregătit de Lucescu la Beşkitaş. Actualul antrenor al Alanyaspor a jucat pentru Beşiktaş în perioada 2002-2006. Yalcin şi Mircea Lucescu au colaborat anterior şi la Galatasaray.

Mircea Lucescu a mai pregătit-o pe Beşiktaş în perioada 2002-2004 şi a câştigat titlul în Turcia, în 2003. Ultima dată, Lucescu a antrenat reprezentativa Turciei.

 

41 este locul ocupat de Mircea Lucescu în topul celor mai valoroși antrenori din istoria fotbalului, ierarhie realizată de France Football

 

 

×
Subiecte în articol: mircea lucescu